WOZ bezwaar Kapellebrug

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Kapellebrug? Op deze pagina lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Hulst raamt ieder jaar de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Kapellebrug 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder tref je verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Kapellebrug op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over te lage WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kapellebrug.

Rekenvoorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €293.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €293.000 x 0,1126% = €330.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Kapellebrug? Je kunt dan bezwaar maken. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Kapellebrug aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Kapellebrug. Vermoedelijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport is een toelichting op de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Weeg af of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Op die website kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je bekijkt hier bovendien de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hulst.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-kapellebrug-4565

Woningtaxatie in Kapellebrug

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Kapellebrug zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente stelt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Kapellebrug bedraagt circa €225. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Kapellebrug die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine, Sas van Gent en Zaamslag.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door aspecten zoals: oppervlakte, ligging, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau, type woningen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kapellebrug. In deze aanslag tref je de geregistreerde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kapellebrug. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €237.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt vastgesteld aan de hand van objectieve criteria. Ze onderzoeken aspecten zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je downloaden via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kapellebrug?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan spelen er meer belangen. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Kapellebrug zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie