WOZ bezwaar Sint Jansteen

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Sint Jansteen? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over wat je moet doen.

 • De gemeente Hulst begroot jaarlijks de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Sint Jansteen 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het schema hieronder vind je een overview van de verschillende woonlasten in Sint Jansteen op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over Marktwaarde woning.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sint Jansteen.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde bedraagt op €292.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €292.000 x 0,1126% = €329.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Sint Jansteen? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Sint Jansteen ingediend kan worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Sint Jansteen. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Weeg af of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Maak bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit dan bekijken via website van het WOZ-waardeloket. Daar is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hulst.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-sint-jansteen-4564

Woningtaxatie in Sint Jansteen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Sint Jansteen komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Sint Jansteen ligt rond de €225. Word je in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Sint Jansteen die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Westdorpe, Philippine, Sas van Gent, Zaamslag en Hoek.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken zoals: ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Sint Jansteen. In die rapportage bekijk je de ingeschatte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sint Jansteen. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €237.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld met behulp van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op factoren zoals: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In het rapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: kadastrale gegevens, adresgegevens, grootte van het pand, bijgebouwen, bouwjaar, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Sint Jansteen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 30 werkdagen na de datum van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en beoordeel of deze woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Sint Jansteen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie