WOZ bezwaar Haps

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in het eerste kwartaal van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Haps? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Cuijk beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Haps 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de volgende tabel bieden we verschillende gegevens van de huidige woonlasten in Haps (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over WOZ heffingen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteCuijk
Postcode5443
Netnummer0485 (+31485)
Gemiddelde WOZ-waarde€235.000
OZB-tarief woningen0,1493%
Gemiddeld betaalde OZB€349
Rioolheffing€163
Afvalstoffenheffing€188
Totale woonlasten€700
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Haps.

Stel: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Cuijk. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €276.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €276.000 x 0,1493% = €412.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Haps? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Haps precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beschikbare taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Haps. Vermoedelijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Controle verkoopprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen. Controleer of deze woningen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€235.0006,8%
2019€220.0003,8%
2018€212.0002,9%
2017€206.0003,0%
2016€200.000-2,0%
2015€204.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Cuijk.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-haps-5443

Woningtaxatie in Haps

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Haps kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Haps ligt zo rond de €225. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Vind een taxateur in de buurt
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Haps die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Oeffelt, Linden, Gassel, Beers en Sint Agatha.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. thema’s zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, bijgebouwen, ligging, grootte en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Haps. In dit document vind je de geregistreerde woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Als laatste gebruik je dit ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1493% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Haps. Een gemiddelde woning betaalt €349.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt gecalculeerd a.d.h.v. objectieve criteria. Ze onderzoeken factoren zoals: ligging van het perceel, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.cuijk.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopcijfers van vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Haps?
Een bezwaarschrift indienen moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of de referentie huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je denkt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Haps heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie