WOZ bezwaar Heikant

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je in januari, februari of maart de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Heikant? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Hulst komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de WOZ niet juist is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Heikant 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we duidelijke info over de recente woonlasten in Heikant op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij tref je ook handige informatie over WOZ-waarde opvragen .

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Heikant.

Rekenvoorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde bedraagt op €294.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €294.000 x 0,1126% = €331.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Heikant? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Heikant uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag openen

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Heikant. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Check verkoopprijs

  Check of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hulst.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-heikant-4566

Woningtaxatie in Heikant

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Heikant komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Heikant is ongeveer €240. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Heikant die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe, Philippine en Sas van Gent.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen als: bouwjaar, grootte, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Heikant. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Heikant. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €237.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. beschikbare data. De gemeente verwerkt onderwerpen als: plek van de woning, woonoppervlakte, het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Heikant?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en onderzoek of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de waarde van jouw huis verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Heikant maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie