WOZ bezwaar Nieuw Namen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ betekent: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Nieuw Namen? Op deze website praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Hulst maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Nieuw Namen 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de volgende tabel tref je een overview van de actuele woonlasten in Nieuw Namen (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nieuw Namen.

Rekenvoorbeeld: je hebt een eigen woning in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €296.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €296.000 x 0,1126% = €333.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Nieuw Namen? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Nieuw Namen nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of het al bekend is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nieuw Namen. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document is de basis van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Weeg af of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonruimtes inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een recent taxatierapport. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Hier vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Hulst.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-nieuw-namen-4568

Woningtaxatie in Nieuw Namen

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Nieuw Namen komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Nieuw Namen ligt zo rond de €275. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in Nieuw Namen die je kunnen helpen aan een deskundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Clinge, Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen en Westdorpe.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, grootte, oppervlakte, ligging en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Nieuw Namen. In deze gemeentelijke beschikking lees je een indicatie van de woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Ben jij de bezitter dan een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuw Namen. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €237.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
Deze waarde wordt berekend door middel van beschikbare gegevens. Men kijkt naar onderwerpen zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je inzien via de site van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens, kadastrale gegevens, type object, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuw Namen?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een periode van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuw Namen kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie