WOZ bezwaar s-Gravendeel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in s-Gravendeel? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hoeksche Waard begroot jaarlijks de waarde van jouw woning.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2023 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2022.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde s-Gravendeel 2023

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder tref je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in s-Gravendeel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze website tref je ook handige informatie over WOZ belastingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
Postcode3295
Netnummer078 (+3178)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0942%
Gemiddeld betaalde OZB€251
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€230
Totale woonlasten€676
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in s-Gravendeel.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hoeksche Waard. De WOZ-waarde bedraagt op €234.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €234.000 x 0,0942% = €220.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in s-Gravendeel? Je kunt dan bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in s-Gravendeel precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket s-Gravendeel. Waarschijnlijk is een DigiD account vereist. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat kan voorkomen doordat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Maak bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2023?Deze kan je gratis inzien via website van het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de volgende tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.0007,7%
2019€248.000
2018
2017
2016
2015
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hoeksche Waard.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-s-gravendeel-3295

Woningtaxatie in s-Gravendeel

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ s-Gravendeel kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in s-Gravendeel is ongeveer €260. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in s-Gravendeel die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Mookhoek, Strijensas, Strijen, Klaaswaal en Zuid-Beijerland.

MakelaarskantoorStraatnaamPostcodePlaats
Landzicht MakelaardijEerste Kruisweg 15/A3295 LGs-Gravendeel
Maasdam VastgoedMijlweg 23/A3295 KGs-Gravendeel
Webecete BVMijlweg 573295 KGs-Gravendeel
Hollands WonenAndromeda 93297 VAPuttershoek
Dopri Vastgoed BVArent van Lierstraat 193297 ABPuttershoek
Adres- en contactgegevens van taxateurs en makelaarskantoren in de gemeente Hoeksche Waard (februari 2023).

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk woonobject krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2023 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2022 en wordt berekend a.d.h.v. aspecten zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, type woning, grootte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat is de WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2023 ontvang je de WOZ-beschikking in s-Gravendeel. In deze aanslag check je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2023 betaal je 0,0942% over de WOZ waarde aan OZB belasting in s-Gravendeel. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €251.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Men kijkt naar kenmerken als: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, type woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.gemeentehw.nl). In het taxatierapport zijn diverse zaken opgenomen zoals: bijgebouwen, bouwjaar, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object. In het taxatieverslag vind je ook een overzicht met marktprijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in s-Gravendeel?
Je dient bezwaar te maken binnen 45 dagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en onderzoek of de vergelijkbare huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in s-Gravendeel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie