WOZ bezwaar Borsele

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van jouw woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Borsele? Op deze website praten we je bij over welke opties je hebt.

 • De gemeente Borsele maakt elk jaar een schatting van de waarde van jouw woning.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Borsele 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het onderstaande overzicht check je een kostenraming van de recente woonlasten in Borsele waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieZeeland
GemeenteBorsele
Postcode4451
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1275%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€164
Afvalstoffenheffing€329
Totale woonlasten€784
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Borsele.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Borsele. De WOZ-waarde bedraagt op €247.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €247.000 x 0,1275% = €315.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis WOZ-check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Borsele? Dan kan je formeel bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Borsele ingediend kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beschikbare taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Borsele. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Analyseer verkoopprijs

  Controleer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Ga na of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of dat deze woningen beschikking over veel milieuvriendelijke investeringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je achterhaalt daar ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het persoonlijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0003,8%
2018€211.0001,0%
2017€209.0001,0%
2016€207.000-0,5%
2015€208.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Borsele.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-borsele-4451

Woningtaxatie in Borsele

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Dit bezwaarschrift WOZ Borsele kan je het beste ondersteunen met een erkend taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Borsele bedraagt circa €245. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, echter tot maximaal €242.

Taxateurs vergelijken
In de bijgaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Borsele die je mogelijk willen helpen aan een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen, Veere en Middelburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: grootte, bouwjaar, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Borsele. In die rapportage check je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1275% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Borsele. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €291.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. openbare data. Zo wordt er gekeken naar zaken als: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het online loket van de gemeente (www.borsele.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van marktprijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Borsele?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en ga na of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Let op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Borsele zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar s-Heerenhoek
 • WOZ bezwaar Borssele
 • WOZ bezwaar Nieuwdorp
 • WOZ bezwaar Lewedorp
 • WOZ bezwaar s-Gravenpolder
 • WOZ bezwaar Hoedekenskerke
 • WOZ bezwaar Kwadendamme
 • WOZ bezwaar Baarland
 • WOZ bezwaar Oudelande
 • WOZ bezwaar Ellewoutsdijk
 • WOZ bezwaar Driewegen
 • WOZ bezwaar Ovezande
 • WOZ bezwaar Nisse
 • WOZ bezwaar s-Heer Abtskerke
 • WOZ bezwaar Heinkenszand
 • Plaats een reactie