WOZ bezwaar Vogelwaarde

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Vogelwaarde? Op deze website vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Hulst begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat de WOZ niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Vogelwaarde 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de bijgaande tabel verstrekken we een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Vogelwaarde van een meerpersoonshuishouden. Op deze website is er meer info te vinden over Waardering onroerende zaken.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Vogelwaarde.

Stel je voor: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €235.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €235.000 x 0,1126% = €265.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Vogelwaarde? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Vogelwaarde ingediend kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je (digitaal) in de eerste 3 maanden van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het beknopte taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Vogelwaarde. Gewoonlijk is een DigiD account vereist. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer woningwaarde

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze woningen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze groter zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket. Daar kun je elke woning opzoeken. Je vindt daar direct ook de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hulst.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-vogelwaarde-4581

Woningtaxatie in Vogelwaarde

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Vogelwaarde kan je extra kracht bijzetten met een erkend taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Vogelwaarde bedraagt circa €190. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Vogelwaarde die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Koewacht, Overslag, Zuiddorpe, Axel en Graauw.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: type woning, onderhoudsniveau, ligging, bouwjaar, bijgebouwen, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Vogelwaarde. In deze aanslag bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Vogelwaarde. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €237.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend d.m.v. openbare data. Er wordt ingezoomd op onderdelen zoals: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Indien je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In het rapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van soortgelijke woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Vogelwaarde?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 30 werkdagen na dagtekening van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en bekijk of de woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Vogelwaarde kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie