WOZ bezwaar Walsoorden

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ is: een geschatte marktprijs van een woning. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Walsoorden? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Hulst begroot jaarlijks de waarde van onroerende zaken.
 • Op basis van deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Walsoorden 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel verstrekken we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Walsoorden (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens is er meer info te vinden over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4588
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Walsoorden.

Calculatie: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €241.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €241.000 x 0,1126% = €271.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Walsoorden? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Walsoorden precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Walsoorden. Gewoonlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hulst.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-walsoorden-4588

Woningtaxatie in Walsoorden

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Walsoorden kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Walsoorden bedraagt circa €190. Geeft de gemeente gehoor, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In het schema hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Walsoorden die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart en Terhole.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: type woning, oppervlakte, ligging, bijgebouwen, grootte, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Walsoorden. In die rapportage check je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Walsoorden. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €237.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand op basis van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken kenmerken als: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht de juiste woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In dit PDF-bestand zijn diverse zaken opgenomen zoals: grootte van het pand, kadastrale gegevens, adresgegevens, bouwjaar, bijgebouwen, type object. In dit taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van vergelijkbare huizen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Walsoorden?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en controleer of de woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Walsoorden kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie