WOZ bezwaar Noord-Beveland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Noord-Beveland? Hieronder kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Noord-Beveland beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • A.d.h.v. de huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarprocedure starten. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Noord-Beveland 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In deze tabel verschaffen we een samenvatting van de recente woonlasten in Noord-Beveland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal tref je ook handige informatie over WOZ-waarde bedrijfspand.

ProvincieZeeland
GemeenteNoord-Beveland
Postcode4491
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€217.000
OZB-tarief woningen0,1237%
Gemiddeld betaalde OZB€267
Rioolheffing€183
Afvalstoffenheffing€269
Totale woonlasten€719
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noord-Beveland.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Noord-Beveland. De WOZ-waarde is vastgesteld op €267.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €267.000 x 0,1237% = €330.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Noord-Beveland? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Noord-Beveland aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gebruikte taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Noord-Beveland. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit verslag is een toelichting op de waardebepaling.

 3. Controle marktprijs

  Weeg af of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze huizen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgebreide taxatie. Hiervoor adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze bekijk je eenvoudig via website van het WOZ-waardeloket. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€217.0006,4%
2019€204.0001,0%
2018€202.0002,5%
2017€197.0003,1%
2016€191.000-1,5%
2015€194.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Noord-Beveland.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-noord-beveland-4491

Woningtaxatie in Noord-Beveland

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Noord-Beveland kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Noord-Beveland ligt rond de €280. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (tot een max. van €242).

Lokale taxateur zoeken
In het overzicht hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Noord-Beveland die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Goes, Borsele, Kapelle, Reimerswaal en Vlissingen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elk woonobject krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar kenmerken zoals: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, grootte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Noord-Beveland. Op dit aanslagbiljet lees je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1237% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noord-Beveland. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €267.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt opgesteld op basis van een speciaal model. Men kijkt naar factoren als: ligging van het perceel, de oppervlakte, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.noord-beveland.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, bijgebouwen, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je ook details van verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noord-Beveland?
Je dient bezwaar te maken binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Let op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noord-Beveland kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar Kortgene
 • WOZ bezwaar Kats
 • WOZ bezwaar Colijnsplaat
 • WOZ bezwaar Wissenkerke
 • WOZ bezwaar Kamperland
 • WOZ bezwaar Geersdijk
 • Plaats een reactie