WOZ bezwaar Kloosterzande

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de verplichte OZB en het eigenwoningforfait voor de IB. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Kloosterzande? Op deze pagina kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Hulst begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit te checken zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Kloosterzande 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? Hieronder geven we een overview van de gemiddelde woonlasten in Kloosterzande (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Tevens is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kloosterzande.

Calculatie: je hebt een eigen woning in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde ligt op €240.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €240.000 x 0,1126% = €270.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Kloosterzande? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Kloosterzande aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het gemeentelijke aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Kloosterzande. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document draagt bij aan de berekening van de WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dit komt doorgaans doordat ze groter zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Steeds vaker kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te beslissen. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Je kunt dit opvragen via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het persoonlijke taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hulst.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-kloosterzande-4587

Woningtaxatie in Kloosterzande

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Kloosterzande kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Kloosterzande komt gemiddeld uit rond de €210. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In het overzicht hieronder vind je taxateurs en makelaars in Kloosterzande die je mogelijk willen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart, Terhole en Vogelwaarde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van het vastgoed op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s als: bijgebouwen, oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, type woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Kloosterzande. In die rapportage bekijk je een indicatie van de woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kloosterzande. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €237.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand op basis van modelmatige waardebepaling. Hiervoor gebruiken ze thema’s als: plek van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Kloosterzande?
De bezwaarprocedure kan je starten in een periode van 6 weken na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en ga na of de aangehaalde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Kloosterzande kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie