WOZ bezwaar Clinge

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Clinge? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Hulst begroot jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier scherp op te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Clinge 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande lijst bieden we een overzicht met de recente woonlasten in Clinge van een meerpersoonshuishouden. Eveneens kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Clinge.

Berekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €295.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €295.000 x 0,1126% = €332.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Clinge? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Clinge precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of surf naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de WOZ al geregistreerd staat. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het zogenaamde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Clinge. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit rapport draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling verkoopprijs

  Check of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Onder andere doordat ze veel meer oppervlak hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Op deze site zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je vindt daar direct ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het samengestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Hulst.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-clinge-4567

Woningtaxatie in Clinge

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Clinge kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Clinge komt gemiddeld uit rond de €275. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ aangepast? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder check je taxateurs en makelaars in Clinge die professionele hulp bieden bij een uitgebreid taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Heikant, Kapellebrug, Sint Jansteen, Westdorpe en Philippine.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. kenmerken zoals: bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, ligging, type woning, onderhoudsniveau en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Clinge. In deze documenten staan de actuele woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Clinge. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €237.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld met behulp van verschillende objectkenmerken. Hiervoor gebruiken ze onderwerpen als: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, onderhoudsniveau en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de wijk. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je opvragen via het belastingloket van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In dit PDF-bestand beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Clinge?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en bekijk of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden kijken vaak naar de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Clinge kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie