WOZ bezwaar Hengstdijk

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Op basis van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Hengstdijk? Op deze pagina vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hulst komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van het woonhuis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hiervan op de hoogte te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Hengstdijk 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder tref je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Hengstdijk van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform lees je ook meer informatie over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hengstdijk.

Voorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hulst. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €238.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €238.000 x 0,1126% = €268.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Hengstdijk? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Hengstdijk aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of open wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hengstdijk. Doorgaans heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de waardebepaling.

 3. Evalueer marktwaarde

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze woonobjecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft daarna tot het einde van het jaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Met deze zoekfunctie is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je treft hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag van de overheid vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hulst.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-hengstdijk-4585

Woningtaxatie in Hengstdijk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Hengstdijk zal een stuk overtuigender zijn met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Hengstdijk ligt zo rond de €230. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Zoek taxateurs in de buurt
Hieronder check je taxateurs en makelaars in Hengstdijk die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht en Overslag.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten zoals: bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, ligging, type woning en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Hengstdijk. In dit document vind je een indicatie van de woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In dit document vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hengstdijk. Een gemiddelde woning betaalt €237.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt bepaald door middel van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken zaken zoals: de ligging van het huis, de inhoud van de woning, onderhoudsniveau en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: adresgegevens, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bijgebouwen. In dit taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Hengstdijk?
Je dient bezwaar te maken binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en controleer of deze woningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hengstdijk kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie