WOZ bezwaar Terhole

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in januari, februari of maart een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Terhole? Hieronder geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Hulst maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij hiertegen bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Terhole 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de volgende tabel bieden we een samenvatting van de actuele woonlasten in Terhole waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit platform is er meer info te vinden over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
Netnummer0114 (+31114)
Gemiddelde WOZ-waarde€211.000
OZB-tarief woningen0,1126%
Gemiddeld betaalde OZB€237
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€817
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Terhole.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hulst. De WOZ-waarde bedraagt op €236.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €236.000 x 0,1126% = €266.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Terhole? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Terhole nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of bezoek wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Terhole. Meestal is een DigiD account vereist. Deze documentatie bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer huizenprijs

  Ga naar of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze gebouwen in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het maken van het bezwaar moet je zo snel mogelijk doen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Soms kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport is te vinden hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€211.0003,4%
2019€204.0005,2%
2018€194.0003,7%
2017€187.0002,2%
2016€183.0000,0%
2015€183.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hulst.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-terhole-4583

Woningtaxatie in Terhole

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Terhole komt nog beter over met een deskundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Terhole komt gemiddeld uit rond de €185. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Vind een taxateur in de buurt
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Terhole die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Vogelwaarde, Koewacht, Overslag, Zuiddorpe en Axel.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen zoals: bijgebouwen, type woning, bouwjaar, ligging, grootte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Terhole. In dit document lees je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je gebruikt ze ook voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Heb jij een woning of stuk grond? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1126% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Terhole. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €237.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt vastgesteld op basis van openbare data. Ze onderzoeken aspecten als: waar het huis gelegen is, de oppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.gemeentehulst.nl). In het taxatieverslag staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Terhole?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten in een periode van 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ niet juist is dan kan je hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Terhole zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie