WOZ bezwaar Goes

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Goes? Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Goes calculeert jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Goes 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het overzicht hieronder bekijk je een kostenraming van de gemiddelde woonlasten in Goes waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Tevens vind je ook meer informatie over WOZ-waarde uitrekenen.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4463
Netnummer0113 (+31113)
Gemiddelde WOZ-waarde€229.000
OZB-tarief woningen0,1418%
Gemiddeld betaalde OZB€324
Rioolheffing€172
Afvalstoffenheffing€234
Totale woonlasten€730
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Goes.

Stel: je hebt een koopwoning in de gemeente Goes. De WOZ-waarde is vastgesteld op €292.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €292.000 x 0,1418% = €414.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Goes? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Goes nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om in te zien of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Goes. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk is de basis van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Analyseer huizenprijs

  Bekijk of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Ga na of deze woonhuizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Steeds vaker is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te reageren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Daar zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€229.0004,6%
2019€219.0004,8%
2018€209.0003,0%
2017€203.0002,0%
2016€199.0001,0%
2015€197.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Goes.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-goes-4463

Woningtaxatie in Goes

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Goes zal een stuk overtuigender zijn met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Goes bedraagt circa €280. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het schema hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Goes die jouw kunnen ondersteunen bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Borsele, Kapelle, Reimerswaal, Vlissingen en Veere.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken zoals: type woning, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging, grootte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in Goes. In die rapportage vind je een indicatie van de woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1418% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Goes. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €324.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald met behulp van openbare data. Hiervoor gebruiken ze feiten als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.goes.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: kadastrale gegevens, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van prijzen van vergelijkbare huizen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Goes?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de referentie huizen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Belangrijk: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Goes kan de verkoopkansen verkleinen.

 • WOZ bezwaar s-Heer Arendskerke
 • WOZ bezwaar Wolphaartsdijk
 • WOZ bezwaar s-Heer Hendrikskinderen
 • WOZ bezwaar Kattendijke
 • WOZ bezwaar Wilhelminadorp
 • Plaats een reactie