WOZ bezwaar Hollands Kroon

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 12 weken van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals met name de OZB en het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Hollands Kroon? Hieronder geven we inzicht in wat je moet doen.

 • De gemeente Hollands Kroon komt elk jaar met een indicatie van de verkoopprijs van een huis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je meent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Hollands Kroon 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel verstrekken we duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in Hollands Kroon (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook meer info vinden over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Hollands Kroon.

Stel je voor: je hebt een eigen woning in de gemeente Hollands Kroon. De WOZ-waarde ligt op €281.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €281.000 x 0,119% = €334.

Zonder kosten bezwaar maken tegen de WOZ?

Doe de gratis Quick Scan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Hollands Kroon? Je kunt een bezwaar indienen. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het bijgaande vijfstappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Hollands Kroon uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om op te vragen of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het basis-taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Hollands Kroon. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Controle verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonobjecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Daarvoor kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket platform. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het gemeentelijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de volgende tabel vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-hollands-kroon-1778

Woningtaxatie in Hollands Kroon

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Hollands Kroon kan je goed onderbouwen met een uitgebreid taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Hollands Kroon is ongeveer €280. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vergelijken
In het schema hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Hollands Kroon die je kunnen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Schagen, Langedijk, Opmeer, Heerhugowaard en Drechterland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar zaken zoals: onderhoudsniveau, oppervlakte, ligging, grootte, bouwjaar, bijgebouwen en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hollands Kroon. In deze aanslag bekijk je een indicatie van de woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hollands Kroon. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €265.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld door middel van data die voorhanden is. De gemeente verwerkt onderdelen als: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudstoestand en referentiewoningen die recent zijn verkocht dichtbij jouw woning. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Als je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Dit document vind je via het online loket van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; bijgebouwen, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook verkoopgegevens van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hollands Kroon?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en check of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kan je bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Hollands Kroon kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Anna Paulowna
 • WOZ bezwaar Breezand
 • WOZ bezwaar Wieringerwaard
 • WOZ bezwaar Kolhorn
 • WOZ bezwaar Barsingerhorn
 • WOZ bezwaar Haringhuizen
 • WOZ bezwaar Wieringerwerf
 • WOZ bezwaar Kreileroord
 • WOZ bezwaar Slootdorp
 • WOZ bezwaar Middenmeer
 • WOZ bezwaar Hippolytushoef
 • WOZ bezwaar Westerland
 • WOZ bezwaar Den Oever
 • WOZ bezwaar Winkel
 • WOZ bezwaar Lutjewinkel
 • WOZ bezwaar Nieuwe Niedorp
 • WOZ bezwaar Oude Niedorp
 • WOZ bezwaar t Veld
 • WOZ bezwaar Zijdewind
 • Plaats een reactie