WOZ bezwaar Breezand

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je rond januari, februari en maart een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een geschatte marktprijs van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Breezand? Hier lees je praktische info over wat je moet doen.

 • De gemeente Hollands Kroon komt elk jaar met een indicatie van de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Breezand 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In de onderstaande tabel vind je een overview van de verschillende woonlasten in Breezand (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina is er meer info te vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1764
Netnummer0223 (+31223)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Breezand.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €238.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €238.000 x 0,119% = €283.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Breezand? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Breezand precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het basis-taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Breezand. Over het algemeen is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit stuk bevat kenmerken die van belang zijn voor de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze veel van jouw huis verschillen. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Vaak kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het opgestelde taxatieverslag wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-breezand-1764

Woningtaxatie in Breezand

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Breezand kan je goed onderbouwen met een deskundig taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Breezand ligt zo rond de €275. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Een taxateur in de regio zoeken
In het overzicht hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Breezand die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Anna Paulowna, Callantsoog, Oudesluis, t Zand en Petten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: bouwjaar, bijgebouwen, type woning, grootte, ligging, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Breezand. In dit document tref je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Breezand. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €265.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken zaken als: ligging, hoe groot de woning is (oppervlakte), bouwjaar en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je het aanslagbiljet hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het taxatierapport staan alle gebruikte onderdelen zoals; adresgegevens, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Breezand?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Geïnteresseerden checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Breezand zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie