WOZ bezwaar Anna Paulowna

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je rond januari, februari en maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een geschatte marktprijs van een woning. Door gebruik te maken van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Anna Paulowna? Hieronder vertellen we je precies hoe dit werkt.

 • De gemeente Hollands Kroon beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is zeer belangrijk deze aanslag goed door te nemen zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Anna Paulowna 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder bieden we een overview van de huidige woonlasten in Anna Paulowna van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl tref je ook handige informatie over Bezwaarbrief WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1761
Netnummer0223 (+31223)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Anna Paulowna.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Hollands Kroon. De WOZ-waarde bedraagt op €237.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €237.000 x 0,119% = €282.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Anna Paulowna? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In onderstaande stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Anna Paulowna nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Anna Paulowna. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit stuk is een toelichting op de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check huizenprijs

  Bekijk of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Begin met de bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgebreide taxatie. Hiervoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via het WOZ-waardeloket. Op dit platform kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-anna-paulowna-1761

Woningtaxatie in Anna Paulowna

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Anna Paulowna zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Anna Paulowna bedraagt circa €240. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, deze is maximaal €242.

Lokale taxateur zoeken
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Anna Paulowna die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Callantsoog, Oudesluis, t Zand, Petten en Burgerbrug.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren als: bijgebouwen, ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, type woning, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Anna Paulowna. In deze gemeentelijke beschikking tref je de verwachte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Staat de woning op jouw naam? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). In dit document vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Anna Paulowna. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €265.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend met behulp van beschikbare gegevens. De gemeente verwerkt zaken als: de ligging van het huis, woonoppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum dichtbij jouw woning. Je kunt bij het kadaster terecht betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Op het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, bijgebouwen, type object, bouwjaar, kadastrale gegevens, adresgegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met transactiecijfers van referentieobjecten die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Anna Paulowna?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Informeer naar het actuele taxatieverslag en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Anna Paulowna heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie