WOZ bezwaar Nieuwe Niedorp

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een inschatting van de waarde van jouw woning. Gebaseerd op deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Nieuwe Niedorp? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hollands Kroon begroot jaarlijks de marktprijs van een gebouw.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Nieuwe Niedorp 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder vind je verschillende gegevens van de verschillende woonlasten in Nieuwe Niedorp waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Daarbij kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1733
Netnummer0226 (+31226)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Nieuwe Niedorp.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Hollands Kroon. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €287.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €287.000 x 0,119% = €342.

Gratis bezwaar tegen WOZ maken?

Start met de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Nieuwe Niedorp? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Nieuwe Niedorp aangevlogen dient te worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Bekijk de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Nieuwe Niedorp. Doorgaans is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktwaarde

  Check of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woonhuizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Voor het gemak kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de tijd om te reageren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je achterhaalt daar ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het gemeentelijke taxatieverslag is in te zien op basis waarvan de waarde is vastgesteld. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-nieuwe-niedorp-1733

Woningtaxatie in Nieuwe Niedorp

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Nieuwe Niedorp kan je het beste ondersteunen met een vakkundig taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Nieuwe Niedorp ligt om en nabij de €230. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? De kosten van het taxatierapport kan je verhalen op de gemeente, maar een plafond van €242.

Zoek taxateurs in de buurt
In de onderstaande tabel vergelijk je taxateurs en makelaars in Nieuwe Niedorp die je mogelijk willen helpen aan een taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel, Noord-Scharwoude en Zuid-Scharwoude.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van het vastgoed op 1 januari 2023 en wordt bepaald door onderwerpen als: grootte, oppervlakte, bijgebouwen, type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Nieuwe Niedorp. In deze gemeentelijke beschikking tref je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Nieuwe Niedorp. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €265.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde komt tot stand d.m.v. beschikbare gegevens. Ze onderzoeken kenmerken als: de ligging van de woning, de oppervlakte, type woning en verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de wijk. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het taxatierapport vermelden ze relevante details zoals: adresgegevens, bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object. In zo’n taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkooptransacties van nabije woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Nieuwe Niedorp?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet in een periode van 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de referentie huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Nieuwe Niedorp zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie