WOZ bezwaar Wieringerwerf

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Wieringerwerf? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Hollands Kroon komt elk jaar met een indicatie van de marktprijs van een gebouw.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Wieringerwerf 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht bieden we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Wieringerwerf (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Tevens kun je ook verder lezen over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1771
Netnummer0227 (+31227)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wieringerwerf.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €243.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €243.000 x 0,119% = €289.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Doe de gratis check en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Wieringerwerf? Dan kan je formeel bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Wieringerwerf aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Wieringerwerf. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Evalueer of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Deze kan je eenvoudig opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de bijgaande tabel vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-wieringerwerf-1771

Woningtaxatie in Wieringerwerf

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Het bezwaarschrift WOZ Wieringerwerf kan je nog sterker maken met een deskundig taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Wieringerwerf ligt rond de €205. Word je in het gelijk gesteld, en gaat de waarde omlaag? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vinden
In het schema hieronder check je taxateurs en makelaars in Wieringerwerf die professionele hulp bieden bij een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Haringhuizen, Barsingerhorn, Kolhorn, Wieringerwaard en Breezand.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: type woning, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, ligging en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Wieringerwerf. In deze gemeentelijke beschikking staan de actuele woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wieringerwerf. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €265.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld op basis van modelmatige waardebepaling. Ze onderzoeken onderwerpen als: ligging, grondoppervlakte, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Op het moment dat je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via de site van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; grootte van het pand, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, type object. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens marktprijzen van soortgelijke woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Wieringerwerf?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 45 dagen na de datum van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en check of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente, inclusief argumenten. Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je vermoedt de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Woningzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Wieringerwerf zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie