WOZ bezwaar Den Oever

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals met name de OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Den Oever? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hollands Kroon maakt elk jaar een schatting van de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt kan je een bezwaarprocedure starten. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt dit zelf doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Den Oever 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel verschaffen we een overview van de verschillende woonlasten in Den Oever op basis van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal tref je ook handige informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1779
Netnummer0227 (+31227)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Den Oever.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €249.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 249.000 x 0,119% = €296.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis check en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Den Oever? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan hieronder verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Den Oever uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of het al bekend is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Den Oever. Meestal is een DigiD account vereist. Dit stuk ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Evalueer woningprijs

  Weeg af of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Check of deze woningen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze groter zijn of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via wozwaardeloket.nl. Op dit platform vind je in een handomdraai jouw woning terug. Je achterhaalt daar ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand kan iedereen gewoon inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt onderbouwd hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-den-oever-1779

Woningtaxatie in Den Oever

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Den Oever komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw woning een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Den Oever is ongeveer €205. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Den Oever die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Westerland, Hippolytushoef, Middenmeer, Slootdorp en Kreileroord.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: onderhoudsniveau, grootte, ligging, bijgebouwen, type woning, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Den Oever. In die rapportage vind je de huidige woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Den Oever. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €265.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde komt tot stand d.m.v. een speciaal model. Hiervoor gebruiken ze zaken zoals: waar staat de woning, de inhoud van de woning, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, heb je ook recht om het taxatieverslag in te zien. Deze kan je downloaden in het WOZ-loket van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, adresgegevens, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van soortgelijke woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Den Oever?
Bezwaar maken kan in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente met daarbij jouw argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Den Oever heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie