WOZ bezwaar Langedijk

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een verwachte marktwaarde van een woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de waterschapsbelastingen en het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Langedijk? Op deze website geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Langedijk begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs weet je wat je moet betalen aan gemeentelijke heffingen.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Langedijk 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de onderstaande tabel bieden we een overzicht met de recente woonlasten in Langedijk waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Netnummer0226 (+31226)
Gemiddelde WOZ-waarde€295.000
OZB-tarief woningen0,0992%
Gemiddeld betaalde OZB€292
Rioolheffing€347
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€924
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Langedijk.

Kostenberekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Langedijk. De WOZ-waarde ligt op €260.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €260.000 x 0,0992% = €258.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis Quick Scan en verlaag de belastingen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in Langedijk? Je kunt een bezwaar indienen. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Langedijk aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. De beschikking bekijken

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te bekijken of het al bekend is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Langedijk. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Beoordeling marktprijs

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar onderbouwt de waardering met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Beoordeel of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Kom met overtuigend bewijs zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Via die zoekmachine kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je achterhaalt daar ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het opgestelde taxatieverslag is te vinden hoe de waarde tot stand komt. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In het onderstaande overzicht kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€295.0008,5%
2019€272.0007,1%
2018€254.0004,1%
2017€244.0002,5%
2016€238.000-1,7%
2015€242.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Langedijk.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-langedijk-1722

Woningtaxatie in Langedijk

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Langedijk zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Langedijk komt gemiddeld uit rond de €195. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding, deze is maximaal €242.

Lokale taxateurs vergelijken
In de onderstaande lijst bekijk je taxateurs en makelaars in Langedijk die jouw kunnen ondersteunen bij een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Opmeer, Heerhugowaard, Drechterland, Hoorn en Medemblik.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van je huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door feiten als: grootte, bouwjaar, oppervlakte, onderhoudsniveau, ligging, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Langedijk. In deze documenten check je de geregistreerde woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. De beschikking speelt ook een rol bij de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,0992% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Langedijk. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €292.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt door de gemeente berekend aan de hand van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken onderdelen als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor de juiste woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Dit document vind je via de online omgeving van de gemeente (www.gemeentelangedijk.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, type object, bouwjaar. In dit taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van nabije woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Langedijk?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Neem het taxatieverslag goed door en controleer of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan gelden er andere belangen. Woningzoekers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Langedijk kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

 • WOZ bezwaar Koedijk
 • WOZ bezwaar Sint Pancras
 • WOZ bezwaar Noord-Scharwoude
 • WOZ bezwaar Oudkarspel
 • WOZ bezwaar Broek op Langedijk
 • WOZ bezwaar Zuid-Scharwoude
 • Plaats een reactie