WOZ bezwaar Kreileroord

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in januari, februari of maart de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Aan de hand van deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Kreileroord? Hier praten we je bij over de te nemen stappen.

 • De gemeente Hollands Kroon maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk hier scherp op te zijn zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Kreileroord 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de tabel hieronder vind je duidelijke info over de hedendaagse woonlasten in Kreileroord (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op dit platform tref je ook handige informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1773
Netnummer0227 (+31227)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Weergave van gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Kreileroord.

Berekening: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Hollands Kroon. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €244.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €244.000 x 0,119% = €290.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis waardescan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Kreileroord? Dan kan je formeel bezwaar maken. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het volgende stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Kreileroord uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je in januari, februari of maart. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Kreileroord. Vermoedelijk heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningwaarde

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Maak bezwaar

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je checkt hier bovendien de waarde van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-kreileroord-1773

Woningtaxatie in Kreileroord

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Dit bezwaarschrift WOZ Kreileroord kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Kreileroord ligt zo rond de €230. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Lokale taxateur zoeken
In de onderstaande lijst verstrekken we taxateurs en makelaars in Kreileroord die jou kunnen voorzien van een deskundig taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wieringerwerf, Haringhuizen, Barsingerhorn, Kolhorn en Wieringerwaard.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door zaken als: oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, grootte, ligging, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Kreileroord. In deze documenten check je de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Tevens is dit van toepassing op de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Op het aanslagbiljet vind je het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Kreileroord. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €265.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand aan de hand van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken thema’s zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, onderhoudsstaat en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Je kunt bij het kadaster terecht actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het taxatieverslag krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bouwjaar, grootte van het pand, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Kreileroord?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en analyseer of de woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het vermoeden hebt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Kreileroord maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie