WOZ bezwaar Oude Niedorp

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen in de eerste 3 maanden van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen Zoals de jaarlijkse OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Oude Niedorp? Op dit portaal bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hollands Kroon raamt ieder jaar de verkoopprijs van een huis.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om hier scherp op te zijn zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Oude Niedorp 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande lijst vind je verschillende gegevens van de actuele woonlasten in Oude Niedorp (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Daarbij is er meer info te vinden over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1734
Netnummer0226 (+31226)
Gemiddelde WOZ-waarde€223.000
OZB-tarief woningen0,119%
Gemiddeld betaalde OZB€265
Rioolheffing€195
Afvalstoffenheffing€354
Totale woonlasten€814
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oude Niedorp.

Stel: je hebt een eigen woning in de gemeente Hollands Kroon. De WOZ-waarde ligt op €288.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 288.000 x 0,119% = €343.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Oude Niedorp? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Oude Niedorp precies in z’n werk gaat.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om in te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het zogenaamde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Oude Niedorp. Let op: vaak heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Beoordeling woningprijs

  Ga naar of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Ga na of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een stuk ouder is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Soms volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket van de overheid. Op die website kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het opgestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de tabel hieronder vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€223.0003,7%
2019€215.0004,4%
2018€206.0002,0%
2017€202.0001,5%
2016€199.0000,5%
2015€198.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Hollands Kroon.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oude-niedorp-1734

Woningtaxatie in Oude Niedorp

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Oude Niedorp kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Oude Niedorp ligt zo rond de €220. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (tot een max. van €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Oude Niedorp die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Nieuwe Niedorp, Lutjewinkel, Winkel, Oudkarspel en Noord-Scharwoude.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks een geüpdatete woningwaarde. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s zoals: grootte, type woning, oppervlakte, ligging, bouwjaar, bijgebouwen en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wat is de WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Oude Niedorp. In dit document bekijk je de vastgestelde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Je treft hierin onder andere de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,119% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oude Niedorp. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €265.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend door middel van modelmatige waardebepaling. Zo wordt er gekeken naar zaken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Dit document vind je in het WOZ-loket van de gemeente (www.hollandskroon.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens, type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel. In het taxatieverslag vind je daarbij ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oude Niedorp?
Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet binnen 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Download het taxatieverslag direct en check of de aangehaalde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde wordt verminderd. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Aandachtspunt: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Potentiële kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Oude Niedorp heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie