WOZ bezwaar Daarlerveen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ wil zeggen een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Daarlerveen? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Hellendoorn maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om de aanslag kritisch te bekijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je meent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Daarlerveen 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het overzicht hieronder verstrekken we een overview van de actuele woonlasten in Daarlerveen (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarbij lees je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieOverijssel
GemeenteHellendoorn
Postcode7687
Netnummer0546 (+31546)
Gemiddelde WOZ-waarde€256.000
OZB-tarief woningen0,1594%
Gemiddeld betaalde OZB€408
Rioolheffing€240
Afvalstoffenheffing€257
Totale woonlasten€905
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Daarlerveen.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Hellendoorn. De WOZ-waarde is vastgesteld op €290.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €290.000 x 0,1594% = €462.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Daarlerveen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Daarlerveen precies in z’n werk gaat.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te checken of het al bekend is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Daarlerveen. Doorgaans moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle woningprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze woonruimtes in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Bijvoorbeeld omdat ze een gunstige ligging hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je checkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe de waarde is vastgesteld. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. Hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€256.0005,3%
2019€243.0006,1%
2018€229.0002,2%
2017€224.0001,8%
2016€220.0000,5%
2015€219.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Hellendoorn.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-daarlerveen-7687

Woningtaxatie in Daarlerveen

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Daarlerveen kan je goed onderbouwen met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om gelijk te krijgen. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente heeft vastgesteld. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Daarlerveen komt gemiddeld uit rond de €230. Krijg je gelijk, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Taxateurs in de regio vinden
Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Daarlerveen die je kunnen adviseren aangaande een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Check ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Geerdijk, Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen en Geesteren.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woningeigenaar ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De woningwaarde vormt de basis voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt bepaald door kenmerken als: grootte, bijgebouwen, type woning, ligging, onderhoudsniveau, bouwjaar en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Daarlerveen. In deze aanslag bekijk je de huidige woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Bezit jij een woning? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (verzonden rond februari). Hierin vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1594% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Daarlerveen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €408.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt bepaald door middel van beschikbare gegevens. Men kijkt naar thema’s als: ligging, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en 1 of meer vergelijkbare woningen in de regio. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Zodra je de beschikking in de bus hebt gekregen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je inzien in het WOZ-loket van de gemeente (www.hellendoorn.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, bijgebouwen, kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel. In dit taxatieverslag vind je ook prijzen van nabije woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Daarlerveen?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 30 werkdagen nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Klopt de WOZ-waarde niet met de werkelijkheid? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je het vermoeden hebt dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Let op: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Daarlerveen maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie