WOZ bezwaar Ouddorp

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters ontvangen aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ houdt in: een verwachte marktwaarde van een woning. Middels deze woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Ouddorp? Op deze website vertellen we je precies de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je niet onnodig veel belasting betaalt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Ouddorp 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de belastingtarieven van de diverse heffingen? In het schema hieronder verschaffen we een indicatie van de recente woonlasten in Ouddorp (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over Voorbeeldbrief bezwaar WOZ-waarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3253
Netnummer030 (+3130)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Ouddorp.

Stel je voor: je woont in een koophuis in de gemeente Goeree-Overflakkee. De WOZ-waarde is vastgesteld op €283.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €283.000 x 0,1206% = €341.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Ouddorp? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Ouddorp precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Ouddorp. Vermoedelijk kan dit alleen met DigiD. Het document is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Check huizenprijs

  Beoordeel of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen. Controleer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze behoorlijk divers zijn. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Bezwaar maken

  Het WOZ-bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Hiervoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket platform. Op deze site kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag vind je meer details over hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het overzicht hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-ouddorp-3253

Woningtaxatie in Ouddorp

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Ouddorp kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. De investering van een WOZ-taxatierapport in Ouddorp ligt rond de €200. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de volgende tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ouddorp die professionele hulp bieden bij een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Goedereede, Stellendam, Herkingen, Melissant en Dirksland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken als: oppervlakte, onderhoudsniveau, grootte, bijgebouwen, bouwjaar, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Ouddorp. In deze gemeentelijke beschikking staan de verwachte woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (verstuurd in februari). Je vindt daarin bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ouddorp. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €291.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. openbare data. Men kijkt naar feiten zoals: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In het document zijn diverse zaken opgenomen zoals: bouwjaar, bijgebouwen, grootte van het pand, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Ouddorp?
Bezwaar maken kan binnen 45 dagen na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en beoordeel of de getoonde woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Investeerders kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Ouddorp kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie