WOZ bezwaar Dirksland

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Onder WOZ verstaan we: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld allerlei belastingen berekend zoals het OZB tarief en het eigenwoningforfait voor de IB. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Dirksland? Op deze website kan je aan de slag met handige info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je bezwaar maken. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Dirksland 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel bieden we een kostenraming van de actuele woonlasten in Dirksland (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op dit portaal kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde FAQ.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3247
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Dirksland.

Calculatie: je woont in een koophuis in de gemeente Goeree-Overflakkee. De WOZ-waarde is vastgesteld op €278.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €278.000 x 0,1206% = €335.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Dirksland? Je kunt een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In ons handige stappenplan leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Dirksland nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Dirksland. Gewoonlijk kan dit alleen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Weeg af of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woonhuizen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een professionele woningtaxatie. Daarvoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit opvragen via het WOZ-waardeloket. Op dit platform vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het taxatieverslag van de overheid is in te zien op basis waarvan deze waardes zijn gecalculeerd. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de bijgaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-dirksland-3247

Woningtaxatie in Dirksland

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Het bezwaarschrift WOZ Dirksland kan je het beste ondersteunen met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Dirksland ligt om en nabij de €280. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Dirksland die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis en Zwartewaal.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderwerpen zoals: onderhoudsniveau, bijgebouwen, type woning, bouwjaar, oppervlakte, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Dirksland. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de huidige woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Heb jij zelf een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Dirksland. Een gemiddelde woning betaalt €291.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt opgesteld met behulp van een speciaal model. Men kijkt naar feiten zoals: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de nabije omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de site van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In dit PDF-bestand krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; bijgebouwen, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, type object, grootte van het pand. In zo’n taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopcijfers van referentieobjecten die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Dirksland?
Het proces van bezwaar maken moet je opstarten binnen 30 werkdagen na ontvangst van de beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en weeg af of deze woningen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kun jij hiertegen bezwaar maken. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Belangrijk: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Dirksland kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie