WOZ bezwaar Stad aan ’t Haringvliet

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je jaarlijks aan het begin van het jaar een brief met de WOZ-waarde van jouw woning. Met WOZ wordt bedoeld: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Stad aan ’t Haringvliet? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over wat je moet doen.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee beoordeelt elk jaar opnieuw de verwachte waarde van elk huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs wordt de hoogte van verschillende belastingen bepaald.
 • Het is zeer belangrijk daar aandachtig naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je veronderstelt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Stad aan ’t Haringvliet 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het onderstaande overzicht geven we een overview van de recente woonlasten in Stad aan ’t Haringvliet (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Overzicht met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stad aan ’t Haringvliet.

Berekening: je woont in een koophuis in de gemeente Goeree-Overflakkee. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €275.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €275.000 x 0,1206% = €332.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start met de gratis check en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Stad aan ’t Haringvliet? Je kunt hiervoor een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Stad aan ’t Haringvliet uitgevoerd kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of bezoek wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Stad aan ’t Haringvliet. Meestal moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit stuk ligt ten grondslag aan de waardebepaling.

 3. Evalueer woningprijs

  Weeg af of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Beoordeel of deze woonobjecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het bezwaar maken moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een alternatieve taxatie. Om het je wat eenvoudiger te maken adviseren wij de voorbeeldbrief te raadplegen. Dikwijls kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Hier kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatierapport staat hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-stad-aan-t-haringvliet-3243

Woningtaxatie in Stad aan ’t Haringvliet

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Stad aan ’t Haringvliet kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Stad aan ’t Haringvliet is ongeveer €195. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Stad aan ’t Haringvliet die jou kunnen voorzien van een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Middelharnis, Zwartewaal, Rockanje, Tinte en Oostvoorne.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van zaken zoals: ligging, oppervlakte, type woning, bouwjaar, onderhoudsniveau, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Stad aan ’t Haringvliet. In deze documenten vind je de geregistreerde woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. De beschikking speelt ook een rol bij de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je vindt daarin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stad aan ’t Haringvliet. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €291.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt opgesteld met behulp van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op feiten als: de ligging van de woning, woonoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn rondom je huis. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, grootte van het pand, type object, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je tevens verkoopprijzen van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Stad aan ’t Haringvliet?
Het indienen van een bezwaarschrift kan in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Wij hebben hiervoor een unieke voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar aantekenen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil je jouw woning te koop zetten? Dan spelen er meer belangen. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Stad aan ’t Haringvliet maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie