WOZ bezwaar Stellendam

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. De WOZ is: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Stellendam? Op wozwaardespecialist.nl bieden wij meer informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee raamt ieder jaar de verwachte waarde van elk huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je vermoedt de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Stellendam 2024

De WOZ-beschikking valt aan het begin van elk jaar op de mat. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In de tabel hieronder vind je een overzicht met de actuele woonlasten in Stellendam (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ-krediet.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Stellendam.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €281.000. Voor de onroerendezaakbelasting moet je dan rekenen op €281.000 x 0,1206% = €339.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Stellendam? Je kunt een bezwaar indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Stellendam aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het gemeentelijke aanslagbiljet ontvang je rond januari, februari en maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Stellendam. Vermoedelijk is een DigiD account vereist. Deze verslaglegging draagt bij aan de berekening van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningwaarde

  Evalueer of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar 1 of meer vergelijkbare woningen. Ga na of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze een gunstige ligging hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het bezwaar maken tegen een te hoge woningwaarde moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een recent taxatierapport. Voor het gemak is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde bekijken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Je kunt dit opvragen via het officiële WOZ-waardeloket. Hier is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande lijst vind je de de gemiddelde waarde van woningen van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-stellendam-3251

Woningtaxatie in Stellendam

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Stellendam kan je goed onderbouwen met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Stellendam is ongeveer €220. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, maar een plafond van €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Stellendam die je kunnen adviseren aangaande een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Herkingen, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk en Nieuwe-Tonge.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en komt tot stand door thema’s zoals: grootte, type woning, bijgebouwen, bouwjaar, ligging, oppervlakte en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Stellendam. In deze aanslag tref je de ingeschatte woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook de waterschappen gebruiken deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Stellendam. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €291.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld op basis van beschikbare data. Hiervoor gebruiken ze kenmerken zoals: waar staat de woning, grondoppervlakte, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van geverifieerde woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen via de online omgeving van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In het taxatierapport staan belangrijke gegevens zoals: grootte van het pand, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen. In het taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Stellendam?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of de aangehaalde huizen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan gelden er andere belangen. Investeerders checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Stellendam kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie