WOZ bezwaar Melissant

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je aan het begin van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een indicatie van de verkoopprijs van een gebouw. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Melissant? Op deze website geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee raamt ieder jaar de waarde van onroerende zaken.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om dit goed in de gaten te houden zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Melissant 2024

Iedere huiseigenaar ontvangt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de bijgaande tabel geven we een overview van de hedendaagse woonlasten in Melissant op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3248
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Melissant.

Stel je voor: je hebt een koopwoning in de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €279.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €279.000 x 0,1206% = €336.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Start met de gratis check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Melissant? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je moet dit indienen binnen 6 weken, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In ons handige stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Melissant aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het eenvoudige taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Melissant. Doorgaans moet je hiervoor inloggen met DigiD. Dit verslag bevat kenmerken die van belang zijn voor de geregistreerde woningwaarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze objecten dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Bezwaar maken

  Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na dagtekening ingediend zijn. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Dikwijls volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Deze bekijk je eenvoudig via www.wozwaardeloket.nl. Daar kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het overzicht hieronder is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-melissant-3248

Woningtaxatie in Melissant

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Melissant kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de gemeente aangeeft. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in Melissant ligt zo rond de €280. Neemt de gemeente je verzoek over, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Taxateurs in de regio vinden
In het onderstaande overzicht bekijk je taxateurs en makelaars in Melissant die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Op deze site vind je ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Dirksland, Sommelsdijk, Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet en Middelharnis.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk woonobject krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De waarde van de WOZ bepaalt verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van je huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: grootte, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Melissant. Op dit aanslagbiljet vind je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. Tevens is dit van toepassing op de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Ben jij de bezitter dan een huis? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Melissant. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €291.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt bepaald op basis van openbare data. Zo wordt er gekeken naar onderdelen als: de ligging van het huis, grondoppervlakte van het perceel, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de juiste woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Indien je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je opvragen bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In dit PDF-bestand zijn allerlei zaken zoals: type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Melissant?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en evalueer of de aangehaalde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde wordt verminderd. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan spelen er meer belangen. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Melissant kan een negatief effect hebben op de verkoopkansen.

Plaats een reactie