WOZ bezwaar Achthuizen

> Direct bezwaar maken

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals met name de OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en zou je graag bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Achthuizen? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over de regelgeving.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Je doet er goed aan om hier goed naar te kijken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Achthuizen 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In de bijgaande tabel verstrekken we een overzicht met de recente woonlasten in Achthuizen van een meerpersoonshuishouden. Tevens is er meer info te vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Achthuizen.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Goeree-Overflakkee. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €284.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 284.000 x 0,1206% = €343.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Achthuizen? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het 5-stappenplan hieronder beschrijven we hoe WOZ aanvechten in Achthuizen nu precies werkt.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Wacht op de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport vraag je op bij het WOZ-loket Achthuizen. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Dit stuk draagt bij aan de berekening van de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Onderzoek woningprijs

  Bekijk of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit komt doorgaans doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook eerst even een belletje doen naar de gemeente.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de keuze dit bezwaar goed of af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op dit platform is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het samengestelde taxatieverslag wordt onderbouwd hoe deze waarde zijn afgeleid. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. Hieronder vind je de gemiddele woningwaarden van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-achthuizen-3256

Woningtaxatie in Achthuizen

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Achthuizen kan je het beste ondersteunen met een deskundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een uitstekend bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Achthuizen ligt rond de €275. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder verstrekken we taxateurs en makelaars in Achthuizen die jou kunnen ondersteunen met een taxatierapport om een lagere WOZ te realiseren. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Ouddorp, Goedereede, Stellendam, Herkingen en Melissant.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke woningbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde komt tot stand middels het taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van kenmerken als: type woning, bijgebouwen, ligging, bouwjaar, grootte, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Wat is een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Achthuizen. Op dit aanslagbiljet tref je de ingeschatte woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. De beschikking speelt ook een rol bij de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). Daarin staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Achthuizen. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €291.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
De waarde wordt opgesteld met behulp van beschikbare gegevens. Men kijkt naar aspecten als: de ligging van het huis, grondoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In het taxatierapport krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, kadastrale gegevens, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook verkoopcijfers van vergelijkbare huizen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Achthuizen?
Je dient bezwaar te maken binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de referentiewoningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je kunt aantonen dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde lager wordt ingeschat. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Vergeet niet: sta je op het punt je woning te verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Investeerders kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Achthuizen zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie