WOZ bezwaar Ooltgensplaat

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. A.d.h.v. de woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Ooltgensplaat? Op deze pagina bieden wij meer informatie over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Het is aan te raden de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Ooltgensplaat 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In deze tabel tref je een indicatie van de hedendaagse woonlasten in Ooltgensplaat van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook meer info vinden over Nadeel lage WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Tabel met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Ooltgensplaat.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Goeree-Overflakkee. De WOZ-waarde ligt op €285.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €285.000 x 0,1206% = €344.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Ooltgensplaat? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Ooltgensplaat werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te zien of het al bekend is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag inzien

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Ooltgensplaat. Waarschijnlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Deze verslaglegging dient als onderbouwing van de indicatie van de woningwaarde.

 3. Check marktprijs

  Beoordeel of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan 1 of meer vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonruimtes ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze nogal afwijken van jouw eigen woning. Dit komt doorgaans doordat ze heel mooi gelegen zijn (landelijk of in het centrum) of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een professionele woningtaxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Je kunt dit dan bekijken via het officiële WOZ-waardeloket. Met deze zoekfunctie zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De marktprijs van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag staat hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In deze tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-ooltgensplaat-3257

Woningtaxatie in Ooltgensplaat

Hoopte jij op een lagere WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Ooltgensplaat komt nog beter over met een vakkundig taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente heeft vastgesteld. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Ooltgensplaat komt gemiddeld uit rond de €215. Geeft de gemeente gehoor, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, in 2024 is dat maximaal €242,00.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de onderstaande tabel check je taxateurs en makelaars in Ooltgensplaat die je kunnen adviseren aangaande een deskundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Achthuizen, Ouddorp, Goedereede, Stellendam en Herkingen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. Deze WOZ-waarde geldt als input voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door aspecten zoals: onderhoudsniveau, grootte, type woning, bijgebouwen, ligging, oppervlakte en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Ooltgensplaat. In deze documenten bekijk je de geregistreerde woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap gebruikt de waarde ook voor de belasting watersysteemheffing gebouwd. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe komt de OZB-belasting tot stand?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij zelf een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (gereed in februari). Je treft hierin het tarief van de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Ooltgensplaat. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €291.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt opgesteld a.d.h.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: de ligging van het huis, de oppervlakte, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de nabije omgeving. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In het rapport staan belangrijke gegevens zoals: bouwjaar, adresgegevens, oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, grootte van het pand, type object. In het taxatieverslag vind je daarbij ook transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Ooltgensplaat?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand na dagtekening van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en analyseer of deze huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente, inclusief argumenten. Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je van mening bent dat de calculatie van de WOZ niet correct is dan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Dit kan ervoor zorgen dat de gemeente de woningwaarde herziet. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Vergeet niet: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Ooltgensplaat maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie