WOZ bezwaar Sommelsdijk

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in het eerste kwartaal van het jaar een aanslag met daarbij je nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van jouw woning. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde worden diverse belastingen berekend zoals de standaard OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Geeft de gemeente een te hoge waarde, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Sommelsdijk? Hier geven we inzicht in hoe dit werkt.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Sommelsdijk 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en wat je gemiddeld moet betalen aan OZB? In het overzicht hieronder bekijk je een overview van de huidige woonlasten in Sommelsdijk van een meerpersoonshuishouden. Op deze website kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over WOZ belastingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Lijst met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Sommelsdijk.

Berekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Goeree-Overflakkee. De WOZ-waarde is vastgesteld op €277.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 277.000 x 0,1206% = €334.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe doe ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Sommelsdijk? Dan kan je formeel bezwaar maken. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Sommelsdijk nu precies werkt.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet van de gemeente krijg je aan het begin van het jaar. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Sommelsdijk. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Dit rapport is de basis van de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Controleer of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dit kan zijn omdat ze gemoderniseerd zijn of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een compleet taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om met een reactie op het bezwaar te komen. Ben je het oneens? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Met deze zoekfunctie kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde is vastgesteld. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. Hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-sommelsdijk-3245

Woningtaxatie in Sommelsdijk

Ben jij het niet eens met de nieuwe WOZ-waarde? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Sommelsdijk kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Sommelsdijk ligt om en nabij de €195. Geeft de gemeente gehoor, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de onderstaande tabel zoek je naar taxateurs en makelaars in Sommelsdijk die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Nieuwe-Tonge, Stad aan ’t Haringvliet, Middelharnis, Zwartewaal en Rockanje.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat wordt er bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woonobject op 1 januari 2023 en komt tot stand door kenmerken zoals: type woning, onderhoudsniveau, oppervlakte, bouwjaar, bijgebouwen, ligging en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Sommelsdijk. In deze gemeentelijke beschikking check je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je moet betalen als je eigenaar bent van een woning, gebouw of stuk grond. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Sommelsdijk. Gemiddeld ligt deze belasting hier op €291.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend op basis van kadastrale data. Zo wordt er gekeken naar aspecten als: de ligging van de woning, grondoppervlakte, het soort woning en de verkoopprijs van vergelijkbare woningen in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig de correcte woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de beschikking in de bus hebt gekregen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je bekijken in het WOZ-loket van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In het document zijn allerlei zaken zoals: grootte van het pand, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen. In het taxatieverslag vind je ook verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Sommelsdijk?
Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet binnen 30 werkdagen na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of deze huizen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Is de WOZ-waarde verkeerd ingeschat? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Opmerking: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Potentiële kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Sommelsdijk zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie