WOZ bezwaar Den Bommel

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Middels deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Den Bommel? Hieronder geven we inzicht in de regelgeving.

 • De gemeente Goeree-Overflakkee calculeert jaarlijks de verkoopprijs van een huis.
 • Met behulp van de vastgestelde huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is verstandig om hiervan op de hoogte te zijn zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de WOZ niet klopt dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde Den Bommel 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de bijgaande tabel bieden we een samenvatting van de verschillende woonlasten in Den Bommel (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Gemiddelde WOZ-waarde€242.000
OZB-tarief woningen0,1206%
Gemiddeld betaalde OZB€291
Rioolheffing€201
Afvalstoffenheffing€296
Totale woonlasten€788
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Den Bommel.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Goeree-Overflakkee. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €287.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €287.000 x 0,1206% = €346.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Den Bommel? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Den Bommel werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. De waardes van afgelopen jaren staan ook in dat systeem.

 2. Taxatieverslag openen

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Den Bommel. Waarschijnlijk moet je hiervoor inloggen met DigiD. Deze verslaglegging ligt ten grondslag aan de geregistreerde woningwaarde.

 3. Controle woningprijs

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Controleer of deze woningen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Dit kan zijn omdat ze veel meer oppervlak hebben of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een uitgevoerde woningtaxatie. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wijst de gemeente het bezwaar af? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De marktwaarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het gestandaardiseerde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de tabel hieronder vind je de ontwikkeling van de gemiddelde woningwaarde van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€242.0006,1%
2019€228.0004,6%
2018€218.0002,3%
2017€213.0000,9%
2016€211.0000,0%
2015€211.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Goeree-Overflakkee.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-den-bommel-3258

Woningtaxatie in Den Bommel

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Dit bezwaarschrift WOZ Den Bommel komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning minder waard is dan de gemeente aangeeft. De investering van een WOZ-taxatierapport in Den Bommel is ongeveer €230. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Den Bommel die je kunnen helpen aan een vakkundig taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen, Ouddorp en Goedereede.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat houdt de WOZ-waarde in?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elk huis krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt bepaald door thema’s zoals: onderhoudsniveau, type woning, oppervlakte, grootte, bijgebouwen, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Den Bommel. In deze documenten check je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wie betaalt de OZB-belasting?
Dit is de onroerende-zaakbelasting die de gemeente heft bij iedereen die vastgoed bezit. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In dit document vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1206% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Den Bommel. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €291.

Hoe wordt mijn WOZ-waarde bepaald?
De waarde wordt gecalculeerd d.m.v. kadastrale data. Men kijkt naar factoren als: waar staat de woning, oppervlakte van de kavel, onderhoudsstaat en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum in de nabije omgeving. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Indien je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je downloaden via de site van de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, grootte van het pand, adresgegevens, type object, bijgebouwen, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook verkooptransacties van andere vergelijkbare woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Den Bommel?
Het bezwaar maken moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en evalueer of de referentie huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je een bezwaarprocedure starten. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde wordt verminderd. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Vergeet niet: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je goed nadenken. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Den Bommel heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie