WOZ bezwaar Geervliet

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar krijg je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Gebaseerd op deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Hebben ze de verwachte prijs van je huis te hoog ingeschat en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Geervliet? Op dit portaal vertellen we je precies de te nemen stappen.

 • De gemeente Nissewaard komt elk jaar met een indicatie van de waarde van jouw woning.
 • A.d.h.v. de huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is verstandig om deze aanslag goed door te nemen zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Geervliet 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van de overige woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder check je duidelijke info over de huidige woonlasten in Geervliet (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website kan je ook meer info vinden over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€200.000
OZB-tarief woningen0,1264%
Gemiddeld betaalde OZB€252
Rioolheffing€125
Afvalstoffenheffing€345
Totale woonlasten€722
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Geervliet.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Nissewaard. De WOZ-waarde bedraagt op €263.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €263.000 x 0,1264% = €332.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Start met de bezwaarcheck en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Geervliet? Je kunt een bezwaar indienen. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Geervliet ingediend kan worden.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen ontvang je rond januari, februari en maart. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het gestandaardiseerde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Geervliet. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk is feitelijk een onderbouwing van de geregistreerde woningwaarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Bekijk of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonobjecten vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het WOZ-bezwaar maken dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een taxatierapport. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde opvragen

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je eenvoudig opvragen via wozwaardeloket.nl. Op deze site kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je ziet hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de laatste paar jaar. De waarde van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatierapport is in te zien op basis waarvan de waarde precies bepaald is. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van enkele jaren terug.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€200.0008,1%
2019€185.0006,9%
2018€173.0003,6%
2017€167.0001,2%
2016€165.0001,2%
2015€163.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Nissewaard.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-geervliet-3211

Woningtaxatie in Geervliet

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Dit bezwaarschrift WOZ Geervliet kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie nemen de kansen toe dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Geervliet is ongeveer €215. Word je in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel vind je de gegevens van taxateurs en makelaars in Geervliet die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Hekelingen, Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam en Botlek Rotterdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat betekent de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van feiten als: grootte, bouwjaar, oppervlakte, bijgebouwen, onderhoudsniveau, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Hoe krijg ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Geervliet. Op dit aanslagbiljet bekijk je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de berekening van eigenwoningforfait bij de inkomstenbelasting.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hiermee bedoelt men de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij een woning of stuk grond? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (rond februari). Hierin vind je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1264% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Geervliet. Een gemiddelde woning betaalt €252.

Hoe wordt de WOZ-waarde uitgerekend?
De waarde wordt gecalculeerd aan de hand van verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar kenmerken als: de ligging van het huis, oppervlakte van het perceel, type woning en 1 of meer vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt bij het kadaster terecht de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Vanaf het moment dat je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.spijkenisse.nl). In dit document zijn diverse zaken opgenomen zoals: type object, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bouwjaar, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je tevens koopsommen van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Geervliet?
Het bezwaar maken moet in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of de referentie huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je het gevoel hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Let op: ga je jouw woning verkopen? Dan moet je goed nadenken. Huizenzoekers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Geervliet zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie