WOZ bezwaar Usquert

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ betekent: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking en uiteraard het eigenwoningforfait. Is de vastgestelde waarde volgens jou niet realistisch, en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Usquert? Op wozwaardespecialist.nl vind je uitgebreide informatie over hoe dit werkt.

 • De gemeente Het Hogeland maakt elk jaar een schatting van de waarde van onroerende zaken.
 • Middels deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Het is vrij eenvoudig zelf te doen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Usquert 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de volgende tabel vind je een samenvatting van de actuele woonlasten in Usquert op basis van een meerpersoonshuishouden. Tevens tref je ook handige informatie over WOZ-kredieten.

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9988
Netnummer0595 (+31595)
Gemiddelde WOZ-waarde€175.000
OZB-tarief woningen0,1714%
Gemiddeld betaalde OZB€298
Rioolheffing€259
Afvalstoffenheffing€271
Totale woonlasten€829
Tabel met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Usquert.

Rekenvoorbeeld: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Het Hogeland. De WOZ-waarde ligt op €265.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €265.000 x 0,1714% = €454.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Start de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Usquert? Dan kan je formeel bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het praktisch stappenplan vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Usquert uitgevoerd kan worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Onderzoek de beschikking

  Het WOZ-aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart, digitaal en/of per post. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Usquert. Waarschijnlijk moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Dit stuk is de basis van de waardebepaling.

 3. Onderzoek marktwaarde

  Evalueer of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn. Beoordeel of deze woonruimtes in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Dat kan voorkomen doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Indienen van het bezwaar

  Het bezwaar maken moet je binnen 6 weken doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via www.wozwaardeloket.nl. Op die website is iedere openbare woning op te zoeken. Je achterhaalt daar ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het taxatieverslag van de overheid wordt uitgelegd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de bijgaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€175.0006,1%
2019€165.000
2018
2017
2016
2015
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Het Hogeland.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-usquert-9988

Woningtaxatie in Usquert

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ Usquert kan je het beste ondersteunen met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat jouw huis minder / meer waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in Usquert ligt rond de €270. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In het onderstaande overzicht tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Usquert die je kunnen adviseren aangaande een taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Zijldijk, Oldenzijl, Oosternieland, Oudeschip en Roodeschool.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van jouw huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. kenmerken zoals: type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen, grootte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Usquert. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de ingeschatte woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je – als percentage van de WOZ-waarde – moet betalen aan de gemeente. Staat de woning op jouw naam? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (begin van het jaar). In deze aanslag staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1714% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Usquert. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €298.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van objectieve criteria. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: ligging van het perceel, oppervlakte van het perceel, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Data van het kadaster wordt gebruikt voor het bepalen van de correcte woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.hethogeland.nl). In het taxatieverslag staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, type object, adresgegevens, bijgebouwen, bouwjaar, kadastrale gegevens. In zo’n taxatieverslag tref je daarbij ook marktprijzen van gelijkwaardige woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Usquert?
Het indienen van een bezwaarschrift kan binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen. Download het taxatieverslag direct en weeg af of de referentiewoningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente met daarbij jouw argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Vergeet niet: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan moet je goed nadenken. Investeerders hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Usquert maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie