WOZ bezwaar Hekelingen

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak krijg je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Door gebruik te maken van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend zoals de standaard OZB en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Hekelingen? Op dit portaal kan je aan de slag met handige info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Nissewaard maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om deze aanslag goed door te nemen zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar aantekenen. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Hekelingen 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de onderstaande tabel tref je een overview van de recente woonlasten in Hekelingen op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarnaast vind je ook meer informatie over WOZ-waarde inzien .

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€200.000
OZB-tarief woningen0,1264%
Gemiddeld betaalde OZB€252
Rioolheffing€125
Afvalstoffenheffing€345
Totale woonlasten€722
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Hekelingen.

Kostenberekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Nissewaard. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €262.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €262.000 x 0,1264% = €331.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Hekelingen? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan duiden we hoe WOZ aanvechten in Hekelingen nu precies werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Onderzoek de beschikking

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag openen

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Hekelingen. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Het document ligt ten grondslag aan de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Controle marktwaarde

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Weeg af of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een beter uitzicht hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken na datum van de beschikking indienen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een uitgevoerde woningtaxatie. Om je snel op te weg te helpen kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak is het slim om eerst even te bellen, er is dan ook al veel mogelijk.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar met een inhoudelijke reactie op het bezwaar te komen. Ben je het niet eens met de beslissing? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde bekijken

Benieuwd naar jouw laatste WOZ-waarde (2024)? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via het WOZ-waardeloket. Daar kun je elke woning opzoeken. Je bekijkt hier bovendien de waarde van de afgelopen jaren. De huidige waarde van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In het onderstaande overzicht vind je de gemiddelde berekende woningwaarde van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€200.0008,1%
2019€185.0006,9%
2018€173.0003,6%
2017€167.0001,2%
2016€165.0001,2%
2015€163.000
Overzicht met recente WOZ-waarde in de gemeente Nissewaard.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-hekelingen-3209

Woningtaxatie in Hekelingen

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Het bezwaarschrift WOZ Hekelingen komt nog beter over met een uitgebreid taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De verwachte prijs van zo’n WOZ-taxatierapport in Hekelingen ligt rond de €270. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de WOZ naar een lagere prijs bijgesteld? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Hekelingen die je kunnen adviseren aangaande een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Spijkenisse, Maasvlakte Rotterdam, Europoort Rotterdam, Botlek Rotterdam en Vondelingenplaat.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar feiten zoals: ligging, onderhoudsniveau, oppervlakte, bijgebouwen, grootte, type woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Hekelingen. In deze documenten staan de geregistreerde woningwaarde en de gemeentelijke belastingen zoals natuurlijk de onroerendezaakbelasting, maar ook de afvalstoffen- en rioolheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die een gemeente heft bij eigenaren van onroerende zaken. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan ontvang je aan het begin van het jaar de gecombineerde aanslag (gereed in februari). Daarin staat bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1264% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Hekelingen. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €252.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
Deze waarde wordt berekend op basis van kadastrale data. Er wordt ingezoomd op kenmerken zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, type woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Als je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je opvragen via het online loket van de gemeente (www.spijkenisse.nl). In dit document staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, kadastrale gegevens, grootte van het pand, bouwjaar. In dit taxatieverslag bekijk je eveneens verkoopprijzen van nabije woningen die rondom 1 januari 2023 zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Hekelingen?
Het indienen van het bezwaar moet binnen 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en bekijk of de aangehaalde huizen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ niet klopt dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de waarde bijstelt. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: ga je jouw woning verkopen? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Kopers kijken naar de huidige WOZ-waarde van jouw huis om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Hekelingen heeft dus veel invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Plaats een reactie