WOZ bezwaar Zegveld

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je rond januari, februari en maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en ben je van plan om bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde in Zegveld? Op wozwaardespecialist.nl geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Woerden raamt ieder jaar de marktwaarde van een object.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Je doet er goed aan om hier scherp op te zijn zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kun jij bezwaar maken bij gemeente. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit is privé te regelen, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Zegveld 2024

Niemand komt onder de WOZ-beschikking uit. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de tabel hieronder check je een overzicht met de gemiddelde woonlasten in Zegveld (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina kan je ook meer info vinden over Marktwaarde woning.

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
Netnummer0348 (+31348)
Gemiddelde WOZ-waarde€308.000
OZB-tarief woningen0,1152%
Gemiddeld betaalde OZB€354
Rioolheffing€203
Afvalstoffenheffing€228
Totale woonlasten€786
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zegveld.

Kostenberekening: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Woerden. De WOZ-waarde bedraagt op €253.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €253.000 x 0,1152% = €291.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Zegveld? Je kunt dan bezwaar maken. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag volgend op de dagtekening van de beschikking. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Zegveld uitgevoerd kan worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het beknopte taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Zegveld. Doorgaans heb je hier DigiD voor nodig. Deze documentatie ligt ten grondslag aan de indicatie van de woningwaarde.

 3. Evalueer marktprijs

  Ga naar of de waarde correct is. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze objecten in grote lijnen overeenkomen met jouw woning, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Onder andere doordat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van bodemverontreiniging.

 4. Indienen van bezwaarschrift

  Het indienen van het bezwaar moet je 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet indienen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een onderbouwd taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Uitspraak van de gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde inzien

Direct bekijken hoe hoog de WOZ-waarde 2024 is? Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Daar kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De actuele waarde van onroerende zaken zoals een woning of bedrijfspand is beschikbaar voor elke Nederlander. In het taxatieverslag van de overheid kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In de tabel hieronder kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€308.0008,5%
2019€284.0005,2%
2018€270.0005,1%
2017€257.0004,0%
2016€247.0001,2%
2015€244.000
Ontwikkeling gemiddelde WOZ-waarde in gemeente Woerden.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-zegveld-3474

Woningtaxatie in Zegveld

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Dan raden we aan om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Zegveld komt nog beter over met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Zegveld is ongeveer €195. Krijg je gelijk, en wordt de waarde verminderd? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport, deze is maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In het overzicht hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Zegveld die betrouwbare service bieden voor een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Kamerik, Hekendorp, Waarder, Driebruggen en Papekop.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elke eigenaar ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor verschillende soorten belastingen. De WOZ 2024 is een inschatting van de prijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderwerpen als: grootte, type woning, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging, bijgebouwen en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
Normaal gesproken krijg je aan het begin van het jaar de WOZ-beschikking in Zegveld. In deze aanslag bekijk je de huidige woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Ook gebruik je dit voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Heb jij een woning of stuk grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je bijvoorbeeld de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1152% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zegveld. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €354.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald d.m.v. een speciaal model. Men kijkt naar onderdelen zoals: de ligging van de woning, grondoppervlakte, onderhoudstoestand en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de omgeving. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Deze kan je bekijken via het online loket van de gemeente (www.woerdenwijzer.nl). In dit document beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, grootte van het pand, bouwjaar, type object, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In dit taxatieverslag vind je ook details van verkoopgegevens van gelijkwaardige woningen die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Zegveld?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Informeer naar het actuele taxatieverslag en evalueer of de getoonde woningen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Hiervoor maak je eenvoudig gebruik van onze voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de gemeente de woningwaarde herziet. Je hoeft daardoor minder belasting te betalen. Niet vergeten: ga je jouw woning verkopen? Dan wil je juist geen lagere waarde. Potentiële kopers hechten veel waarde aan de WOZ-waarde want dit zegt iets over de marktprijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Zegveld zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie