WOZ bezwaar Zuidland

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in de eerste 12 weken van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ bedoelen we een schatting van de waarde van jouw huis. Middels deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de verplichte OZB maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Zuidland? Op dit portaal geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Nissewaard maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is essentieel om de aanslag kritisch te bekijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is gebaseerd op de waarde van jouw woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij gemeente. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde Zuidland 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Details bekijken van de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In de onderstaande tabel check je een indicatie van de gemiddelde woonlasten in Zuidland op basis van een meerpersoonshuishouden. Op wozwaardespecialist.nl kun je ook verder lezen over WOZ heffingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€200.000
OZB-tarief woningen0,1264%
Gemiddeld betaalde OZB€252
Rioolheffing€125
Afvalstoffenheffing€345
Totale woonlasten€722
Schema met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Zuidland.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Nissewaard. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €265.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €265.000 x 0,1264% = €335.

Zonder gedoe en gratis een WOZ-bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Zuidland? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Zuidland nu precies werkt.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Beoordeel de beschikking

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om op te vragen of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je vindt hier tevens de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het opgestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Zuidland. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is een toelichting op de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle huizenprijs

  Controleer of de geregistreerde waarde wel klopt. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met verkoopcijfers van huizen in de omgeving. Weeg af of deze objecten ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Onder andere doordat ze gerenoveerd zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het maken van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor een goede onderbouwing, eventueel met een recent taxatierapport. Voor het gemak zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. In sommige gevallen kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de gelegenheid om jou een reactie te geven. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Deze kan je eenvoudig opvragen via het WOZ-waardeloket. Op dit platform is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook het bouwjaar, gebruiksdoel, oppervlakte en de waardes van de afgelopen jaren. De marktwaarde van onroerende zaken is voor iedereen in te zien. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe deze waardes zijn berekend. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€200.0008,1%
2019€185.0006,9%
2018€173.0003,6%
2017€167.0001,2%
2016€165.0001,2%
2015€163.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Nissewaard.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Doe de scan en maak gratis bezwaar

woz-waarde-zuidland-3214

Woningtaxatie in Zuidland

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Op dat moment heb je de keuze om bezwaar te maken. Jouw bezwaarschrift WOZ Zuidland zal een stuk overtuigender zijn met een uitgebreid taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Zuidland ligt rond de €270. Wordt jij in het gelijk gesteld, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Soms heb je recht op een vergoeding, maar een plafond van €242.

Vind en vergelijk taxateurs
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Zuidland die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Simonshaven, Geervliet, Hekelingen, Spijkenisse en Maasvlakte Rotterdam.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke eigenaar krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor uiteenlopende belastingen en heffingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. onderdelen zoals: bouwjaar, grootte, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bijgebouwenen verkoopcijfers van woningen in de buurt.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Zuidland. Op dit aanslagbiljet check je de ingeschatte woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. De gegevens worden ook gebruikt door het waterschap. Je gebruikt ze ook voor de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Bezit jij een woning, gebouw of grond? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (gereed in februari). In deze aanslag staat als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1264% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Zuidland. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €252.

Hoe komt de gemeente aan de WOZ-waarde?
De waarde wordt opgesteld met behulp van beschikbare data. Zo wordt er gekeken naar feiten als: waar het huis gelegen is, woonoppervlakte, bouwjaar en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor betrouwbare woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag inzien?
Als je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen in het WOZ-loket van de gemeente (www.spijkenisse.nl). In het taxatieverslag zijn allerlei zaken zoals: adresgegevens, grootte van het pand, oppervlakte van het perceel, bouwjaar, bijgebouwen, type object. In het taxatieverslag vind je ook details van transactiecijfers van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Kan ik zelf een bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Zuidland?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 1,5 maand na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en weeg af of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde niet kloppen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar aantekenen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde lager wordt ingeschat. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Niet vergeten: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Zuidland zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie