WOZ bezwaar Oudenhoorn

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een onroerende zaak ontvang je in de eerste 3 maanden van het jaar de aanslag OZB met daarop de nieuwe WOZ-waarde. WOZ betekent: een schatting van de marktwaarde van jouw onroerend goed. Gebaseerd op deze woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals het OZB tarief maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de waarde van het huis te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Oudenhoorn? Hier lees je praktische info over welke opties je hebt.

 • De gemeente Nissewaard maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs wordt duidelijk hoe hoog de verschillende belastingen zijn.
 • Het is aan te raden hier elk jaar goed naar te kijken zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het vermoeden hebt dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Men moet dit bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt dit zelf doen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Oudenhoorn 2024

Aan het begin van het jaar krijg je de welbekende WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de tabel hieronder vind je een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Oudenhoorn (gebaseerd op een meerpersoonshuishouden). Eveneens kan je ook aan de slag met aanvullende informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3227
Netnummer0181 (+31181)
Gemiddelde WOZ-waarde€200.000
OZB-tarief woningen0,1264%
Gemiddeld betaalde OZB€252
Rioolheffing€125
Afvalstoffenheffing€345
Totale woonlasten€722
Figuur met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Oudenhoorn.

Rekenvoorbeeld: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Nissewaard. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €268.000. Je betaalt dan aan OZB (onroerendezaakbelasting) €268.000 x 0,1264% = €339.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Oudenhoorn? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Je hebt hiervoor 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen leggen wij uit hoe WOZ aanvechten in Oudenhoorn aangevlogen dient te worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te achterhalen of de waarde al ingevoerd is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het gestandaardiseerde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Oudenhoorn. Over het algemeen moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze verslaglegging is een toelichting op de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Controle woningprijs

  Evalueer of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Evalueer of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze op een goede plek gebouwd zijn (ligging) of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar dien je binnen 6 weken te doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Voor het gemak raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om uitspraak te doen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je via de rechtbank alsnog in beroep gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het WOZ-waardeloket platform. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je treft hier ook kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de afgelopen jaren. De waarde van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het samengestelde taxatieverslag staat hoe deze waardes zijn berekend. Het WOZ-rapport is te downloaden op de website van de gemeente. In de onderstaande tabel vind je de de gemiddelde waarde van woningen van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€200.0008,1%
2019€185.0006,9%
2018€173.0003,6%
2017€167.0001,2%
2016€165.0001,2%
2015€163.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Nissewaard.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-oudenhoorn-3227

Woningtaxatie in Oudenhoorn

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? In die situaties kun jij je wenden tot de gemeente. Jouw bezwaarschrift WOZ Oudenhoorn komt nog beter over met een erkend taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie kom je een stap dichterbij om in het gelijk gesteld te worden. Het is een uitstekend bewijs dat de woning minder waard is dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Oudenhoorn komt gemiddeld uit rond de €215. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (maximaal €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande lijst verstrekken we taxateurs en makelaars in Oudenhoorn die professionele hulp bieden bij een vakkundig taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Heenvliet, Abbenbroek, Zuidland, Simonshaven en Geervliet.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter ontvangt jaarlijks een aanslagbiljet met een bepaalde woningwaarde. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De woningwaarde vormt de basis voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. aspecten als: bijgebouwen, oppervlakte, ligging, type woning, grootte, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat wordt er verstaan onder een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Oudenhoorn. In dit document vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Als laatste gebruik je dit ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat wordt er bedoeld met de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Dan ontvang jij elk jaar deze gecombineerde aanslag (gereed in februari). In deze aanslag staat de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1264% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Oudenhoorn. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €252.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde wordt door de gemeente berekend door middel van modelmatige waardebepaling. Er wordt ingezoomd op thema’s zoals: waar het huis gelegen is, grondoppervlakte, het soort woning en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt in de regio. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor erkende woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je inzien via de online omgeving van de gemeente (www.spijkenisse.nl). In het document vermelden ze relevante details zoals: grootte van het pand, type object, adresgegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens. In het taxatieverslag vind je daarbij ook marktprijzen van referentieobjecten die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Oudenhoorn?
Het bezwaar maken moet binnen 6 weken na ontvangst van de beschikking. Doorzoek het taxatieverslag online en beoordeel of de getoonde huizen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Is de WOZ-waarde onrealistisch hoog? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Gebruik gerust een professionele voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je vermoedt de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. In het gunstige geval leidt dit ertoe dat de waarde lager wordt ingeschat. Het grote voordeel is dat je minder belasting betaalt. Disclaimer: wil je jouw woning te koop zetten? Dan kan een te lage waarde niet handig zijn. Woningzoekers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Oudenhoorn zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie