WOZ bezwaar Reijmerstok

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in januari, februari of maart de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. De WOZ wil zeggen een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil jij gebruik maken van je bezwaarrecht voor de WOZ-waarde in Reijmerstok? Op wozwaardespecialist.nl lees je praktische info over de te nemen stappen.

 • De gemeente Gulpen-Wittem maakt elk jaar een schatting van de verkoopprijs van een huis.
 • Op basis van de huizenprijs die is vastgesteld worden verschillende belastingen berekend.
 • Het is zeer belangrijk dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar aantekenen. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Doorgaans kan dit op no-cure-no-pay basis.

WOZ waarde Reijmerstok 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Nieuwsgierig naar de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder bieden we verschillende gegevens van de gemiddelde woonlasten in Reijmerstok op basis van een meerpersoonshuishouden. Op deze website vind je ook meer informatie over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6274
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,154%
Gemiddeld betaalde OZB€376
Rioolheffing€253
Afvalstoffenheffing€231
Totale woonlasten€860
Figuur met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Reijmerstok.

Kostenberekening: je woont in een koophuis in de gemeente Gulpen-Wittem. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €270.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €270.000 x 0,154% = €416.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Doe de gratis WOZ-check en kijk wat jij kunt besparen

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een te hoge WOZ-waarde in Reijmerstok? Je kunt een bezwaar indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen duiden we hoe WOZ aanvechten in Reijmerstok aangevlogen dient te worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je doorgaans in januari of februari. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om op te vragen of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het basis-taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Reijmerstok. Waarschijnlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport dient als onderbouwing van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle marktwaarde

  Bekijk of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum. Controleer of deze woningen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Dit kan zijn omdat ze gerenoveerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Maak bezwaar

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een compleet taxatierapport. Om het je wat eenvoudiger te maken kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Reactie gemeente afwachten

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Vind jij de uitspraak onterecht? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde bekijken

Direct de actuele WOZ-waarde van 2024 opvragen? Dit kan je 24/7 inzien via website van het WOZ-waardeloket. Daar kun je elke woning opzoeken. Je treft hier ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd kun je vinden op welke manier de waarde is vastgesteld. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder vind je de de gemiddelde waarde van woningen van meerdere jaren geleden.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0009,9%
2019€223.0004,2%
2018€214.0004,4%
2017€205.0002,0%
2016€201.0001,5%
2015€198.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Gulpen-Wittem.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-reijmerstok-6274

Woningtaxatie in Reijmerstok

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Reijmerstok kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is namelijk een perfect bewijsstuk dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de vastgestelde waarde van de gemeente. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Reijmerstok bedraagt circa €240. Wordt jij in het gelijk gesteld, en wordt de WOZ aangepast? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten (dit ligt maximaal op €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In de tabel hieronder vergelijk je taxateurs en makelaars in Reijmerstok die betrouwbare service bieden voor een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de buurt zoals in Ingber, Gulpen, Margraten, Bemelen en Cadier en Keer.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) is van toepassing op vastgoed. Elke huizenbezitter krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Hiervoor gebruikt de gemeente een jaarlijks taxatierapport. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar thema’s zoals: bijgebouwen, type woning, oppervlakte, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Wat is de WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Reijmerstok. Op dit aanslagbiljet lees je de actuele woningwaarde en de daaraan gekoppelde gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je gebruikt ze ook voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning of stuk grond? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (verstuurd in februari). Je treft hierin het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Reijmerstok. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €376.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde wordt vastgesteld op basis van data die voorhanden is. Ze onderzoeken feiten als: waar het huis gelegen is, de inhoud van de woning, het soort woning en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn dichtbij jouw woning. Via het kadaster kun je een aanvraag doen voor actuele woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen bij de gemeente (www.gulpen-wittem.nl). In het rapport zijn allerlei zaken zoals: type object, oppervlakte van het perceel, adresgegevens, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag vind je ook details van koopsommen van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Reijmerstok?
Bezwaar maken kan in een termijn van 6 weken na datum van de WOZ-beschikking. Bekijk het bijbehorende taxatieverslag en bekijk of de vergelijkbare woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je van mening bent dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening dan kan je bezwaar maken. Bezwaar maken kan ertoe leiden dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Reijmerstok zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

Plaats een reactie