WOZ bezwaar Beek

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand krijg je in de eerste 3 maanden van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kan men verschillende heffingen opleggen zoals met name de OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is er sprake van een te hoge woningwaarde en heb je plannen voor een bezwaar tegen de WOZ-waarde in Beek? Hier vind je uitgebreide informatie over de te nemen stappen.

 • De gemeente Beek raamt ieder jaar de marktwaarde van een huis.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is een afgeleide van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Je kunt vrij eenvoudig zelf online bezwaar indienen, maar je kunt hier ook een jurist voor inschakelen. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Beek 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In het onderstaande overzicht geven we een indicatie van de actuele woonlasten in Beek op basis van een meerpersoonshuishouden. Tevens kan je ook meer info vinden over Wat is de echte woningwaarde .

ProvincieLimburg
GemeenteBeek
Postcode6191
Netnummer0316 (+31316)
Gemiddelde WOZ-waarde€224.000
OZB-tarief woningen0,154%
Gemiddeld betaalde OZB€344
Rioolheffing€220
Afvalstoffenheffing€258
Totale woonlasten€822
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Beek.

Voorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Beek. De WOZ-waarde bedraagt op €245.000. De hoogte van de onroerendezaakbelasting komt dan uit op €245.000 x 0,154% = €377.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Beek? Je kunt dan bezwaar maken. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de beschikkingsdatum die op de aanslag staat. In ons handige stappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Beek uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je in januari, februari of maart. Of open wozwaardeloket.nl om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag opvragen

  Het opgestelde taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket Beek. Let op: vaak kan dit alleen met DigiD. Deze verslaglegging is een toelichting op de WOZ-waarde.

 3. Onderzoek huizenprijs

  Bekijk of de waarde wel klopt. De heffingsambtenaar kijkt hierbij onder andere naar vergelijkbare woningen. Weeg af of deze huizen inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze aanzienlijk anders zijn. Onder andere doordat ze gemoderniseerd zijn of dat er sprake is van veel duurzaamheidinvesteringen.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Kom met overtuigend bewijs zoals een onderbouwd taxatierapport. Hiervoor raden we aan onze voorbeeldbrief te bekijken. Vaak kan je ook al e.e.a. regelen door even te bellen.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  Jouw gemeente heeft tot en met eind december de tijd om te reageren. Ben je het niet eens met de beslissing? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

De WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via www.wozwaardeloket.nl. Hier zijn de waardes van alle huizen verzameld. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het persoonlijke taxatieverslag wordt uitgelegd hoe de waarde precies bepaald is. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van dit jaar, en van de voorgaande jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€224.0009,3%
2019€205.0006,8%
2018€192.0002,7%
2017€187.0001,1%
2016€185.0002,8%
2015€180.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Beek.

Ja, verlaag mijn WOZ-waarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-beek-6191

Woningtaxatie in Beek

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Het bezwaarschrift WOZ Beek kan je extra kracht bijzetten met een vakkundig taxatierapport. Met een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat je bezwaar gegrond wordt verklaard. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de beoogde waarde die je gemeente bepaalde. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Beek is ongeveer €205. Geeft de gemeente gehoor, en wordt de WOZ aangepast? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport, deze is maximaal €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In het overzicht hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in Beek die je kunnen helpen aan een officieel taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren, Leudal en Roerdalen.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ met veelgestelde vragen

Waar staat de WOZ-waarde voor?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de gemeentelijke heffingen. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een huis op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. feiten als: bouwjaar, type woning, oppervlakte, grootte, ligging, onderhoudsniveau en referentiewoningen die recent zijn verkocht.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Beek. In dit document staan de geregistreerde woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Ook gebruik je dit voor de inkomstenbelasting (eigenwoningforfait).

Wanneer is er de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Heb jij een woning of stuk grond? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verzonden rond februari). Op het aanslagbiljet vind je als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Beek. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €344.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde wordt bepaald a.d.h.v. openbare data. Ze onderzoeken thema’s als: de ligging van het huis, oppervlakte van de kavel, bouwjaar en verkoopcijfers van woningen in de buurt in de wijk. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van betrouwbare woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Zodra je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.gemeentebeek.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; oppervlakte van het perceel, bijgebouwen, adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, type object. In zo’n taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die rondom de waardepeildatum zijn verkocht.

Kan ik bezwaar maken tegen een te hoge WOZ-waarde in Beek?
Het maken van bezwaar is mogelijk binnen 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en evalueer of de vergelijkbare huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je kunt aantonen dat de WOZ niet juist is dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de gemeente de woningwaarde herziet. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Belangrijk: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Investeerders letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om zo hun bod voor te bereiden. Een lagere waardering onroerende zaken in Beek zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

 • WOZ bezwaar Spaubeek
 • WOZ bezwaar Maastricht Airport
 • Plaats een reactie