WOZ bezwaar Eys

> Direct bezwaar maken

Woningbezitters krijgen aan het begin van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. WOZ houdt in: een geschatte marktprijs van een woning. A.d.h.v. de woningwaarde is de gemeente instaat heffingen op te leggen zoals het OZB tarief en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Vind je dat de waarde van de woning te hoog is, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Eys? Op deze pagina geven we inzicht in de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Gulpen-Wittem calculeert jaarlijks de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Het is verstandig om dit goed in de gaten te houden zodat je een juiste / eerlijke aanslag toegestuurd krijgt.
 • De WOZ-beschikking die jij ontvangt in 2024 is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je kunt aantonen dat er een fout is gemaakt bij de WOZ berekening kun jij hiertegen bezwaar maken. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Eys 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Wil je meer weten over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In het onderstaande overzicht verschaffen we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Eys van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal is er meer info te vinden over WOZ-waarde bezwaar.

ProvincieLimburg
GemeenteGulpen-Wittem
Postcode6287
Netnummer043 (+3143)
Gemiddelde WOZ-waarde€245.000
OZB-tarief woningen0,154%
Gemiddeld betaalde OZB€376
Rioolheffing€253
Afvalstoffenheffing€231
Totale woonlasten€860
Lijst met OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Eys.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Gulpen-Wittem. De WOZ-waarde ligt op €277.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €277.000 x 0,154% = €427.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Zoek jij naar een oplossing voor een te hoge WOZ-waarde in Eys? Dan kan je formeel bezwaar maken. Het indienen van een bezwaarschrift moet binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In ons handige stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Eys werkt.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het WOZ-aanslagbiljet krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te bekijken of de waarde van 2024 al ingevoerd is. Je kunt hier ook zien hoe de waarde de laatste jaren is ontwikkeld.

 2. Taxatieverslag bekijken

  Het samengestelde taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Eys. Waarschijnlijk kan dit alleen met DigiD. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de ingeschatte WOZ-waarde.

 3. Onderzoek woningwaarde

  Bekijk of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum. Controleer of deze huizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze eigenlijk heel anders zijn dan jouw huis. Een reden kan zijn dat ze een beter uitzicht hebben of wanneer er sprake is van asbest.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Het WOZ-bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Kom met overtuigend bewijs zoals een recent taxatierapport. Om direct vandaag aan de slag te gaan kun je onze voorbeeldbrief downloaden. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de mogelijkheid om het bezwaar goed te keuren. Kan jij je hier niet in vinden? Dan kan je in hoger beroep gaan met een advocaat.

De WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via https://www.wozwaardeloket.nl. Hier vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken kan iedereen gratis inzien. In het samengestelde taxatierapport wordt meer precies omschreven hoe deze waarde zijn afgeleid. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In de onderstaande tabel kan jij de gemiddelde woningwaarde inzien van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€245.0009,9%
2019€223.0004,2%
2018€214.0004,4%
2017€205.0002,0%
2016€201.0001,5%
2015€198.000
Actuele WOZ-waardes in de gemeente Gulpen-Wittem.

Ja, ik wil gratis bezwaar maken tegen de WOZ.

Gratis bezwaar maken, in een paar minuten geregeld

woz-waarde-eys-6287

Woningtaxatie in Eys

Vind jij de nieuwe WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ Eys zal een stuk overtuigender zijn met een taxatierapport. Dankzij een WOZ contra taxatie vergroot je de kansen dat jouw verzoek wordt gehonoreerd. Het is een heel betrouwbaar bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. Het tarief van een WOZ-taxatierapport in Eys is ongeveer €250. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Taxateurs vergelijken
In de tabel hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Eys die jou kunnen ondersteunen met een officieel taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Wittem, Epen, Mechelen, Beutenaken en Slenaken.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

Wat betekent de WOZ-waarde?
De wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) geldt voor elke huizenbezitter. Elke woning in Nederland krijgt jaarlijks hiervoor een aanslag in de bus. Deze waarde wordt gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2023. De nieuwste woningwaarde wordt gebruikt voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van je woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. onderwerpen als: bijgebouwen, bouwjaar, ligging, oppervlakte, type woning, onderhoudsniveau en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
Aan het begin van het jaar krijg je een WOZ-beschikking in Eys. In deze documenten staan de ingeschatte woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je als eigenaar van een woning aan de gemeente betaalt. Heb jij een woning in bezit? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (verstuurd in februari). Je vindt daarin als belangrijkste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,154% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Eys. In 2024 betaal je gemiddeld aan OZB €376.

Op basis waarvan is de WOZ-waarde tot stand gekomen?
Deze waarde wordt berekend d.m.v. verschillende objectkenmerken. Zo wordt er gekeken naar aspecten zoals: ligging, oppervlakte van het perceel, type woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de wijk. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig geverifieerde woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Vanaf het moment dat je het aanslagbiljet hebt ontvangen is tevens het taxatieverslag beschikbaar voor inzage. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.gulpen-wittem.nl). In dit PDF-bestand staan belangrijke gegevens zoals: oppervlakte van het perceel, kadastrale gegevens, bijgebouwen, type object, adresgegevens, bouwjaar. In dit taxatieverslag zie je ook een overzicht met verkoopgegevens van soortgelijke woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Eys?
Bezwaar maken kan binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet. Download het taxatieverslag direct en vergelijk of de getoonde huizen in de wijken dezelfde kenmerken hebben van jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente inclusief onderbouwing. Je kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief of laat het doen door een juridisch specialist.

In welke gevallen is bezwaar indienen verstandig?
Als je het gevoel hebt dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de gemeente de woningwaarde herziet. De gemeentelijke heffingen zullen daardoor ook dalen. Aandachtspunt: ga je een woning in de verkoop zetten? Dan wil je juist geen lagere waarde. Kopers kijken vaak naar de WOZ-waarde, en baseren mede daarop het bod. Een lagere waardering onroerende zaken in Eys kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie