WOZ bezwaar De Goorn

> Direct bezwaar maken

Als woningeigenaar ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. A.d.h.v. de woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de onroerendezaakbelasting (OZB) en de hoogte van het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in De Goorn? Op deze website vind je uitgebreide informatie over de verschillende mogelijkheden.

 • De gemeente Koggenland begroot jaarlijks de marktwaarde van een huis.
 • Op basis van deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • We raden altijd aan om hier elk jaar goed naar te kijken zodat de (gemeentelijke) belastingen binnen de perken blijven.
 • De WOZ-beschikking die je in 2024 vaak digitaal ontvangt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je bezwaar aantekenen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na dagtekening van de beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, maar er zijn ook tal van juristen die dit graag voor je doen. Zij werken vaak op basis van no-cure-no-pay.

WOZ waarde De Goorn 2024

Elke woningbezitter krijgt een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de bijgaande tabel tref je duidelijke info over de gemiddelde woonlasten in De Goorn op basis van een meerpersoonshuishouden. Daarbij is er meer info te vinden over Wat betekend de WOZ.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1648
Netnummer0229 (+31229)
Gemiddelde WOZ-waarde€273.000
OZB-tarief woningen0,0766%
Gemiddeld betaalde OZB€208
Rioolheffing€137
Afvalstoffenheffing€318
Totale woonlasten€663
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in De Goorn.

Stel: je bezit een woning of bedrijfspand in de gemeente Koggenland. De WOZ-waarde ligt op €255.000. De onroerendezaakbelasting is dan € 255.000 x 0,0766% = €195.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis check en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: waar kan ik dat doen?

Wil jij een verlaging afdwingen voor een te hoge WOZ-waarde in De Goorn? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan dat je hierna kunt lezen beschrijven we hoe WOZ aanvechten in De Goorn precies in z’n werk gaat.

De WOZ-waarde omlaag in 5 stappen

 1. Neem de beschikking door

  Het aanslagbiljet ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of ga naar wozwaardeloket.nl om te bekijken of de waarde al ingevoerd is. Je ziet hier ook een tabel met de waardes van de afgelopen jaren.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport kan je opvragen bij het WOZ-loket De Goorn. Meestal is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Dit rapport bevat kenmerken die van belang zijn voor de WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Ga naar of de waarde in lijn ligt met de marktwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze woonobjecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Een reden kan zijn dat ze gerenoveerd zijn of wanneer jij veel last hebt van geluidsoverlast.

 4. Begin met bezwaar maken

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na ontvangst van de beschikking opsturen. Goed voorwerk is belangrijk, zoals een compleet taxatierapport. Daarvoor is een speciale voorbeeldbrief beschikbaar. Vaak kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de gelegenheid om jou een reactie te geven. Ben je het oneens? Dan is er nog de mogelijkheid om te procederen in hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde inzien

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Deze bekijk je eenvoudig via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website is betrouwbare info te vinden van alle woning in Nederland. Je ziet hier ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is openbaar beschikbaar. In het samengestelde taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe de waarde tot stand komt. Het WOZ-rapport is alleen voor jou, en vind je via het loket van de gemeente. In de onderstaande lijst vind je de gemiddele woningwaarden van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€273.0006,2%
2019€257.0005,8%
2018€243.0003,8%
2017€234.0002,6%
2016€228.0000,9%
2015€226.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Koggenland.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-de-goorn-1648

Woningtaxatie in De Goorn

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Het bezwaarschrift WOZ De Goorn kan je nog sterker maken met een officieel taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie heb je serieus kans om in het gelijk gesteld te worden. Het is een zeer effectief bewijs dat de woning een lagere marktwaarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De kostprijs van een WOZ-taxatierapport in De Goorn ligt rond de €205. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en gaat de waarde omlaag? Vraag de gemeente om een vergoeding van de kosten van het taxatierapport (dit ligt maximaal op €242).

Zoek taxateurs in de buurt
In de bijgaande tabel verstrekken we taxateurs en makelaars in De Goorn die jou kunnen ondersteunen met een erkend taxatierapport om een lagere WOZ te verkrijgen. Check ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Berkhout, Ursem, Ursem, Spierdijk en Schermerhorn.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ houdt in de wet Waardering Onroerende Zaken. Elk huis in Nederland krijgt elk jaar een nieuwe waardering toegestuurd. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De geïndexeerde huizenprijs heeft invloed op de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt geschat op basis van onderdelen zoals: type woning, bijgebouwen, oppervlakte, ligging, grootte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
In het eerste kwartaal van 2024 ontvang je de WOZ-beschikking in De Goorn. Op dit aanslagbiljet lees je de verwachte woningwaarde en diverse gemeentelijke belastingen zoals afvalheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb). Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het berekenen van het eigenwoningforfait in de IB.

Waarom betaal ik OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij de bezitter dan een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Je treft hierin de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,0766% over de WOZ waarde aan OZB belasting in De Goorn. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €208.

Hoe wordt de WOZ-waarde van mijn woning berekend?
De waarde wordt door de gemeente berekend met behulp van openbare data. Ze onderzoeken factoren als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, het soort woning en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de buurt. In Nederland is het kadaster de instantie voor het verzamelen van erkende woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je het aanslagbiljet hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Dit document vind je via de site van de gemeente (www.koggenland.nl). In het taxatierapport beschrijven ze actuele gegeven als: adresgegevens, bouwjaar, kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen. In zo’n taxatieverslag vind je ook een overzicht met transactiecijfers van vergelijkbare woningen die rond de waardepeildatum verkocht zijn.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in De Goorn?
Het indienen van het bezwaar moet in een termijn van 6 weken na dagtekening van de beschikking. Download het taxatieverslag direct en analyseer of de getoonde woningen in de wijken in grote lijnen overeenkomen met jouw woning. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Schrijf dan een bezwaarschrift naar de gemeente (met daarbij correcte onderbouwing). Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan dan kan je een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit kan ervoor zorgen dat de woningwaarde kan worden verlaagd. De te betalen gemeentelijke belasting wordt dan ook minder. Aandachtspunt: wil je jouw woning te koop zetten? Dan speelt er nog wat anders mee. Potentiële kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in De Goorn kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie