WOZ bezwaar Schagerbrug

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je aan het begin van het jaar een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ betekent: een schatting van de woningwaarde die ieder jaar opnieuw plaatsvindt. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kan men verschillende heffingen opleggen zoals de OZB beschikking maar het wordt ook gebruikt voor de waterschapsbelasting en het eigenwoningforfait. Is de waarde van het huis te hoog en wil je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Schagerbrug? Op deze website kan je aan de slag met handige info over de wetgeving en processtappen.

 • De gemeente Schagen beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van een object.
 • Middels deze huizenprijs zullen de gemeentelijke heffingen worden berekend.
 • Het is dus slim om dit goed in de gaten te houden zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die in februari 2024 uitgegeven wordt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je veronderstelt dat de calculatie van de WOZ niet actueel is kan je hiertegen bezwaar maken. De uiterlijke datum om dit te doen is 6 weken na de datum van het aanslagbiljet.
 • Je kunt zelf online bezwaar maken, of je kan het uitbesteden aan een jurist of gespecialiseerd bureau. Vaak hanteren ze een ‘no-cure-no-pay’ strategie.

WOZ waarde Schagerbrug 2024

Als huizenbezitter ontvang je jaarlijks de WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder bekijk je een overzicht met de actuele woonlasten in Schagerbrug van een meerpersoonshuishouden. Op deze pagina kun je ook verder lezen over WOZ-waarde bezwaarprocedure.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1751
Netnummer0224 (+31224)
Gemiddelde WOZ-waarde€258.000
OZB-tarief woningen0,1276%
Gemiddeld betaalde OZB€329
Rioolheffing€160
Afvalstoffenheffing€323
Totale woonlasten€812
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Schagerbrug.

Kostenberekening: je hebt een koopwoning in de gemeente Schagen. Hierbij hoort een WOZ-waarde van €296.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €296.000 x 0,1276% = €378.

No-cure-no-pay WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis Quick Scan en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Schagerbrug? Je kunt een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In onderstaande stappenplan maken wij inzichtelijk hoe WOZ aanvechten in Schagerbrug werkt.

5-stappenplan voor een lagere WOZ-waarde

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te achterhalen of de WOZ al geregistreerd staat. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het opgestelde taxatierapport staat voor je klaar in het WOZ-loket Schagerbrug. Gewoonlijk heb je daarvoor een DigiD account nodig. Dit verslag ligt ten grondslag aan de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Analyseer woningprijs

  Bekijk of de waarde wel overeenkomt met de feitelijke woningwaarde. De heffingsambtenaar hecht veel waarde aan de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Ga na of deze gebouwen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze significant verschillen. Dit komt doorgaans doordat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van betonrot.

 4. Begin met bezwaar maken

  Het indienen van het bezwaar moet je uiterlijk 6 weken na datum van de WOZ-beschikking indienen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een uitgevoerde woningtaxatie. Hiervoor kun je onze voorbeeldbrief downloaden. In sommige gevallen bestaat ook de optie om telefonisch bezwaar te maken.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft het hele kalenderjaar de tijd om te beslissen. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Hoogte WOZ-waarde opvragen

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het officiële WOZ-waardeloket. Op die website kun jij je huis snel vinden (straat & postcode). Je bekijkt hier bovendien kenmerken zoals bouwjaar, oppervlakte en de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De vastgestelde waarde van onroerende zaken is beschikbaar voor elke Nederlander. In het gestandaardiseerde taxatierapport kun je vinden op welke manier deze waarde zijn afgeleid. Je persoonlijke WOZ-rapport is online op te vragen. In de bijgaande tabel vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€258.0007,1%
2019€241.0004,3%
2018€231.0002,7%
2017€225.0002,3%
2016€220.0001,9%
2015€216.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Schagen.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Start gratis WOZ-bezwaar

woz-waarde-schagerbrug-1751

Woningtaxatie in Schagerbrug

Is de WOZ-waarde aan de hoge kant? Dan kan je bezwaar indienen. Dit bezwaarschrift WOZ Schagerbrug zal een stuk overtuigender zijn met een erkend taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Het is een zeer effectief bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente stelt. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Schagerbrug ligt zo rond de €260. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaan ze de WOZ-waarde verder aanpassen? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (tot een max. van €242).

Een taxateur in de regio zoeken
In deze tabel vind je taxateurs en makelaars in Schagerbrug die jou kunnen voorzien van een vakkundig taxatierapport om de WOZ aan te passen. Bekijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Dirkshorn, Sint Maarten en Waarland.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen (FAQ) en antwoorden

Wat is de WOZ-waarde?
Dit is de wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Elk huis krijgt jaarlijks een nieuwe waarde toegewezen. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De woningwaarde vormt de basis voor de calculatie van diverse belastingen. De WOZ 2024 is de geschatte marktwaarde van een woonobject op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar onderdelen als: bouwjaar, onderhoudsniveau, oppervlakte, grootte, type woning, ligging en vergelijkbare woningen die recent verkocht zijn.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Schagerbrug. In deze gemeentelijke beschikking bekijk je de actuele woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (rond februari). Daar tref je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,1276% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Schagerbrug. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €329.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare gegevens. Ze onderzoeken kenmerken als: waar het huis gelegen is, oppervlakte van het perceel, onderhoudstoestand en vergelijkbare woningen rond de waardepeildatum in de regio. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig actuele woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Zodra je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Deze kan je inzien bij de gemeente (www.schagen.nl). In dit document krijg je inzicht in de gebruikte gegevens als; kadastrale gegevens, oppervlakte van het perceel, type object, bijgebouwen, grootte van het pand, bouwjaar. In zo’n taxatieverslag bekijk je ook koopsommen van referentieobjecten die rond 1 januari 2023 te koop zijn aangeboden.

Hoe kan ik bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ-waarde in Schagerbrug?
Je dient bezwaar te maken in een termijn van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en onderzoek of de referentiewoningen in de wijken ook echt vergelijkbaar zijn. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Formuleer dan een bezwaarschrift voor de gemeente, inclusief argumenten. Gebruik hiervoor devoorbeeldbrief of laat het doen door een taxateur of juridisch specialist.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je veronderstelt dat de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je een bezwaarprocedure starten. Het gevolg van de bezwaarprocedure is dat de waarde lager wordt ingeschat. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Opmerking: wil je jouw woning te koop zetten? Dan gelden er andere belangen. Kopers kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Schagerbrug maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie