WOZ bezwaar Noordeinde

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in januari, februari of maart een nieuwe WOZ-beschikking. WOZ houdt in: een inschatting van de waarde van jouw woning. Op basis van de woningwaarde die is vastgesteld kunnen diverse heffingen worden berekend zoals het OZB tarief maar ook het eigenwoningforfait. Stelt de gemeente een te hoge waarde vast, en wil jij bezwaar indienen voor een lagere WOZ-waarde in Noordeinde? Hier geven we inzicht in de te nemen stappen.

 • De gemeente Oldebroek beoordeelt elk jaar opnieuw de marktwaarde van het woonhuis.
 • Aan de hand van deze huizenprijs worden er diverse belastingen vastgesteld.
 • Je doet er goed aan om daar aandachtig naar te kijken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een schatting van de marktwaarde van je woning op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je van mening bent dat de berekening van de WOZ fout is gegaan kan je hiertegen bezwaar maken. Je moet het bezwaar indienen binnen 6 weken nadat je de beschikking hebt gekregen.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, echter is het ook uit te besteden aan een jurist. Ons advies is in zee te gaan met een no-cure-no-pay partij.

WOZ waarde Noordeinde 2024

Ieder jaar krijg jij een WOZ-beschikking. Achtergrondgegevens bekijken over de gemiddelde WOZ-waarde en hoe hoog de OZB dit jaar is? In deze tabel bieden we een samenvatting van de gemiddelde woonlasten in Noordeinde (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Op deze pagina bekijk je ook informatie over WOZ-waarde berekenen.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8079
Netnummer0525 (+31525)
Gemiddelde WOZ-waarde€281.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€348
Rioolheffing€149
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€807
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Noordeinde.

Kostenberekening: je hebt een eigen woning in de gemeente Oldebroek. De WOZ-waarde is vastgesteld op €284.000. Aan de onroerendezaakbelasting betaal je dan €284.000 x 0,124% = €352.

Gratis en snel WOZ-bezwaar maken?

Doe de gratis WOZ-check en ontdek meteen jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: hoe werkt dat?

Heb jij een beschikking ontvangen met een te hoge WOZ-waarde in Noordeinde? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Daarvoor heb je 6 weken de tijd, gerekend vanaf de datum die op de beschikking staat. In het 5-stappenplan hieronder maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in Noordeinde uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Bekijk de beschikking

  Het aanslagbiljet van de gemeente valt in januari, februari of maart op de mat. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te checken of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag doornemen

  Het opgestelde taxatierapport kan je raadplegen via het WOZ-loket Noordeinde. Meestal moet je daarbij je DigiD inloggegevens bij de hand hebben. Deze documentatie dient als onderbouwing van de waardebepaling.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Beoordeel of de waarde overeenkomt met de werkelijke prijs. De heffingsambtenaar kijkt hierbij ook naar de verkoopprijs van vergelijkbare woningen. Check of deze woningen ook echt vergelijkbaar zijn, of dat ze significant verschillen. Bijvoorbeeld omdat ze groter zijn of wanneer jouw huis sterk verouderd is.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het indienen van het bezwaar moet je binnen 6 weken doen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een compleet taxatierapport. Daarvoor zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Dikwijls kan je ook telefonisch bezwaar maken.

 5. Uitslag van het onderzoek afwachten

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de tijd om te reageren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Je kunt dan alsnog je gelijk halen met een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Achterhalen wat de nieuwe WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je 24/7 inzien via wozwaardeloket.nl. Op deze site kan je zoeken op adres, plaats of postcode. Je checkt hier bovendien de kenmerken van de woning en de waarde van de laatste paar jaar. De geschatte prijs van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het persoonlijke taxatieverslag wordt meer precies omschreven hoe deze waardes zijn berekend. Je kunt dit WOZ-rapport aanvragen bij de gemeente. In het schema hieronder vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€281.0006,8%
2019€263.0006,9%
2018€246.0003,4%
2017€238.0002,1%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Tabel met recente WOZ-gegevens in de gemeente Oldebroek.

Ja, ik wil een bezwaar indienen

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-noordeinde-8079

Woningtaxatie in Noordeinde

Is de vastgestelde WOZ-waarde te hoog? Je hebt dan de optie om bezwaar aan te tekenen. Jouw bezwaarschrift WOZ Noordeinde komt nog beter over met een taxatierapport. Via een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het woonobject een lagere waarde heeft dan de inschatting die de gemeente heeft gemaakt. De investering van een WOZ-taxatierapport in Noordeinde ligt om en nabij de €195. Neemt de gemeente je verzoek over, en gaat de waarde omlaag? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de kosten, echter tot maximaal €242.

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de onderstaande tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Noordeinde die jou kunnen voorzien van een uitgebreid taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de regio, zoals in Hulshorst, Vierhouten, Elspeet, Belt-Schutsloot en Zwartsluis.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat houdt de WOZ-waarde in?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. Deze waarde baseert men op het jaarlijkse taxatierapport van 2024. De waarde van de WOZ bepaalt gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een woning op 1 januari 2023 en wordt vastgesteld door te kijken naar factoren zoals: oppervlakte, bijgebouwen, type woning, ligging, bouwjaar, grootte en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn.

Wat wordt bedoeld met een WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Noordeinde. In deze gemeentelijke beschikking vind je de huidige woningwaarde en alle verschillende gemeentelijke belastingen zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), en ook de afvalstoffenheffing, rioolheffing en ledigingen van de container. Waterschappen gebruiken de waarde voor de watersysteemheffing. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
We hebben het hier over de onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Ben jij eigenaar van een huis? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). In dit document vind je de OZB-heffing voor woningeigenaren. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Noordeinde. Voor woningen ligt het gemiddelde tarief op €348.

Hoe wordt de WOZ-waarde vastgesteld?
De waarde wordt gecalculeerd met behulp van verschillende objectkenmerken. Ze onderzoeken onderdelen zoals: de ligging van het huis, hoe groot de woning is (oppervlakte), onderhoudsniveau en vergelijkbare woningen die rond het begin van vorig jaar verkocht zijn in de omgeving. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor de correcte woninggegevens.

Wat is een taxatieverslag?
Op het moment dat je de definitieve aanslag van dit jaar hebt, kan je de gemeente vragen om een taxatieverslag. Je kunt dit rapport aanvragen via het online loket van de gemeente (www.oldebroek.nl). In dit PDF-bestand staan alle gebruikte onderdelen zoals; kadastrale gegevens, type object, grootte van het pand, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Noordeinde?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en vergelijk of de getoonde woningen in de wijken inderdaad gelijkwaardig zijn. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Stel dan een bezwaarschrift op voor de gemeente (inclusief uitgebreide onderbouwing). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of besteed het uit aan een juridisch specialist.

Wanneer is het verstandig om bezwaar in te dienen?
Als je vermoedt de WOZ verkeerd is ingeschat dan kan je bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat je een lagere waarde voor je woning krijgt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Disclaimer: ga je verhuizen en wil je jouw huis verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Huizenzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Noordeinde maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie