WOZ bezwaar t Loo

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een schatting van de waarde van jouw huis. Op basis van deze woningwaarde worden heffingen en belastingen berekend zoals de OZB beschikking maar ook de inkomstenbelasting en eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog ingeschat en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in t Loo? Hier lees je praktische info over hoe dit werkt.

 • De gemeente Oldebroek maakt elk jaar een schatting van de marktwaarde van een object.
 • Gebaseerd op deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • We raden altijd aan om daar aandachtig naar te kijken zodat de OZB ook klopt met de feitelijke woningwaarde.
 • De WOZ-beschikking die begin 2024 op de mat valt is de verwachte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kan je bezwaar maken bij gemeente. Dit moet je doen binnen uiterlijk 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet.
 • Dit is privé te regelen, maar voor jouw gemak kan je het ook uitbesteden aan een jurist. Kies altijd voor een no-cure-no-pay afhandeling.

WOZ waarde t Loo 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Benieuwd naar de gemiddelde WOZ-waarde en de tarieven van de gemeentelijke belastingen? In het overzicht hieronder bieden we duidelijke info over de recente woonlasten in t Loo (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarbij vind je ook meer informatie over WOZ-krediet.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8095
Netnummer0525 (+31525)
Gemiddelde WOZ-waarde€281.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€348
Rioolheffing€149
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€807
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in t Loo.

Rekenvoorbeeld: je hebt een koopwoning in de gemeente Oldebroek. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €289.000. De onroerendezaakbelasting bedraagt dan €289.000 x 0,124% = €358.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis Quick Scan en ontdek jouw besparing

Bezwaar maken WOZ: waarom en hoe werkt het?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in t Loo? Je kunt dan bezwaar maken. Wacht niet te lang, je hebt 6 weken de tijd gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het volgende stappenplan maken we je duidelijk hoe WOZ aanvechten in t Loo uitgevoerd kan worden.

In vijf stappen een lagere WOZ-waarde realiseren

 1. Beoordeel de beschikking

  Het gemeentelijke aanslagbiljet krijg je opgestuurd in de eerste 12 weken van het jaar. Of open wozwaardeloket.nl om te zien of de nieuwste waarde al beschikbaar is. Je kunt hier tot een aantal jaar terugkijken.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het beknopte taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket t Loo. Doorgaans kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is feitelijk een onderbouwing van de WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Beoordeel of de vastgestelde waarde wel realistisch is. De heffingsambtenaar fundeert hun bevindingen met 1 of meer vergelijkbare woningen. Beoordeel of deze gebouwen vergelijkbaar zijn met jouw woning, of dat ze juist te weinig overeenkomsten hebben. Bijvoorbeeld omdat ze veel meer oppervlak hebben of als er sprake is van vervuilde grond.

 4. Bezwaarschrift indienen

  Het bezwaar maken moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Je kunt het bezwaar kracht bijzetten met een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Vaak volstaat soms al een telefoontje.

 5. Wacht op bevestiging van de gemeente

  Je gemeente heeft t/m het einde van het desbetreffende jaar de optie om het bezwaar af te keuren. Wordt jouw bezwaar afgekeurd? Dan kan je nog overwegen om in beroep te gaan met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Geïnteresseerd in de WOZ-waarde 2024?Dit kan je 24/7 inzien via het WOZ-waardeloket. Via die zoekmachine vind je snel en eenvoudig de vastgestelde waarde van jouw huis. Je ziet hier ook de waarde van de laatste paar jaar. De huidige waarde van onroerende zaken kan iedereen gewoon inzien. In het gestandaardiseerde taxatierapport vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kan je online downloaden via de website van jouw gemeente. In deze tabel vind je de gemiddelde vastgestelde woningwaarde van de laatste 6 jaar.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€281.0006,8%
2019€263.0006,9%
2018€246.0003,4%
2017€238.0002,1%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Oldebroek.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Realiseer direct een lagere OZB

woz-waarde-t-loo-8095

Woningtaxatie in t Loo

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kan je bezwaar indienen. Jouw bezwaarschrift WOZ t Loo kan je extra kracht bijzetten met een officieel taxatierapport. Geholpen door een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat de woning minder waard is dan de vastgestelde waarde van de gemeente. De investering van een WOZ-taxatierapport in t Loo is ongeveer €190. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en wordt de waarde verminderd? Soms heb je recht op een vergoeding (tot een max. van €242).

Taxateurs in de regio vinden
In de tabel hieronder zoek je naar taxateurs en makelaars in t Loo die je mogelijk kunnen helpen met een deskundig taxatierapport om jouw WOZ te verlagen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in de regio zoals in Hattemerbroek, Wezep, Doornspijk, t Harde en Noordeinde.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ betekent wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning in Nederland ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. Hieraan ten grondslag ligt een gestandaardiseerd taxatierapport. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor gemeentelijke belastingen en de IB. De WOZ 2024 is de commerciële waarde van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door factoren zoals: type woning, bijgebouwen, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte en 1 of meer vergelijkbare woningen.

Wanneer ontvang ik een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in t Loo. In dit document tref je de vastgestelde woningwaarde en allerlei gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Tevens gebruikt het waterschap deze data. Je hebt de beschikking tenslotte ook nodig voor het bepalen van de hoogte van het eigenwoningforfait (inkomstenbelasting).

Wat is onroerendezaakbelasting (OZB)?
We spreken van een onroerende-zaakbelasting die je betaalt over de waarde van onroerend goed. Heb jij zelf een huis? Dan krijg je automatisch een gecombineerde aanslag (begin van het jaar). Op het aanslagbiljet vind je het tarief en het te betalen bedrag t.a.z. de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in t Loo. Als woningeigenaar betaal je gemiddeld €348.

Hoe wordt de WOZ-waarde van een woning bepaald?
De waarde komt tot stand aan de hand van beschikbare gegevens. Zo wordt er gekeken naar zaken zoals: de ligging van het huis, de oppervlakte, bouwjaar en verkoopcijfers van huizen in de omgeving in de nabije omgeving. Je kunt bij het kadaster terecht geverifieerde woninggegevens.

Wat staat er in een taxatieverslag?
Als je de aanslag in de berichtenbox van de overheid hebt ontvangen, staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Je kunt dit rapport aanvragen via de online omgeving van de gemeente (www.oldebroek.nl). In het document staan alle gebruikte onderdelen zoals; oppervlakte van het perceel, grootte van het pand, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, bouwjaar. In het taxatieverslag zie je ook een overzicht met marktprijzen van referentieobjecten die rond 1 januari van 2023 zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in t Loo?
De bezwaarprocedure kan je starten in een termijn van 1,5 maand nadat je de beschikking hebt gekregen. Doorzoek het taxatieverslag online en vergelijk of deze woningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Ligt de WOZ-waarde te ver af van de correcte prijs? Kies ervan voor een bezwaarschrift aan te leveren bij de gemeente inclusief onderbouwing. Als uitgangspunt gebruik je de voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom zou ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ te hoog is dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de geschatte woningprijs verlaagd wordt. De gemeentelijke belasting kan zo een stuk lager uitpakken. Niet vergeten: ben je van plan om jouw huis te verkopen? Dan speelt er nog wat anders mee. Geïnteresseerden kijken naar de WOZ-waarde van jouw woning, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in t Loo zorgt doorgaans voor een wat lager startbod.

Plaats een reactie