WOZ bezwaar Wezep

> Direct bezwaar maken

Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of een andere onroerende zaak ontvang je aan het begin van het jaar de nieuwe vastgestelde WOZ-waarde. WOZ betekent: een prijsverwachting van de waarde van een huis. Met behulp van de vastgestelde woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals de verplichte OZB en uiteraard het eigenwoningforfait. Schrik je van de ingeschatte woningwaarde, en wil je een bezwaarprocedure starten tegen de WOZ-waarde in Wezep? Hieronder praten we je bij over de regelgeving.

 • De gemeente Oldebroek beoordeelt elk jaar opnieuw de waarde van onroerende zaken.
 • Aan de hand van deze huizenprijs zul je gemeenteheffingen moeten betalen.
 • Je doet er goed aan om dit goed in de gaten te houden zodat de heffingen niet onnodig hoog zijn.
 • De WOZ-beschikking die in 2024 wordt toegestuurd heeft betrekking op de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je denkt dat de WOZ te hoog is dan kan je bezwaar maken bij de desbetreffende ambtenaren. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de WOZ-beschikking.
 • Dit kan je tegenwoordig prima zelf aanvliegen, of kies voor een jurist die alles uit handen neemt. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Wezep 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Statistieken doorzoeken over de gemiddelde WOZ-waarde en welke andere woonlasten er zijn? In de tabel hieronder verstrekken we een overview van de verschillende woonlasten in Wezep waarbij we uitgaan van een meerpersoonshuishouden. Op dit portaal tref je ook handige informatie over WOZ-waarde zakelijk.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Gemiddelde WOZ-waarde€281.000
OZB-tarief woningen0,124%
Gemiddeld betaalde OZB€348
Rioolheffing€149
Afvalstoffenheffing€310
Totale woonlasten€807
Schema met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Wezep.

Voorbeeld: je beschikt over een eigen huis in de gemeente Oldebroek. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €287.000. In dit geval betaal je aan onroerendezaakbelasting €287.000 x 0,124% = €356.

Eenvoudig en snel gratis bezwaar indienen?

Doe de gratis waardescan en bespaar direct veel geld

Bezwaar maken WOZ: hoe moet ik dat doen?

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Wezep? Dan kan je een bezwaarschrift indienen. Let op: je hebt hier zes weken de tijd voor, gerekend vanaf de dag na de dagtekening van het aanslagbiljet. In het stappenplan hieronder vertellen we jou hoe WOZ aanvechten in Wezep uitgevoerd kan worden.

WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. Het aanslagbiljet afwachten

  Het aanslagbiljet ontvang je in januari, februari of maart. Of gebruik de website wozwaardeloket.nl om in te zien of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag downloaden

  Het samengestelde taxatierapport download je vanuit het WOZ-loket Wezep. Meestal heb je hier DigiD voor nodig. Dit stuk ligt ten grondslag aan de waarde die de heffingsambtenaar heeft vastgesteld.

 3. Check marktprijs

  Evalueer of de waarde consistent is met de verkoopprijs. De heffingsambtenaar maakt een vergelijking van jouw object met drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Controleer of deze woonhuizen in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis, of dat ze totaal van elkaar verschillen. Een reden kan zijn dat ze een gunstige ligging hebben of als er bij jou sprake is van veel achterstallig onderhoud.

 4. Start een bezwaarprocedure

  Het bezwaar maken moet je zo snel mogelijk doen. Let erop dat je alles juist onderbouwd met eventueel een extra taxatie. Om direct vandaag aan de slag te gaan kan je gebruik maken van een voorbeeldbrief. Steeds vaker kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kan jij nog verdere juridische stappen zetten door een hoger beroep met een advocaat.

Huidige WOZ-waarde inzien

Wil je meteen weten wat de WOZ-waarde 2024 is? Dit kan je het gemakkelijkste bekijken via wozwaardeloket.nl. Op deze site is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de WOZ-waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is voor iedereen openbaar. In het taxatieverslag van de overheid wordt onderbouwd hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In de onderstaande lijst is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de laatste jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€281.0006,8%
2019€263.0006,9%
2018€246.0003,4%
2017€238.0002,1%
2016€233.0000,0%
2015€233.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Oldebroek.

Ja, ik wil een lagere WOZ-waarde

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-wezep-8091

Woningtaxatie in Wezep

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Jouw bezwaarschrift WOZ Wezep kan je extra kracht bijzetten met een taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie heb je een grotere kans dat men gehoor geeft aan je verzoek. Dit is namelijk een betrouwbare analyse de woning minder waard is dan de gemeente stelt. Een kostenindicatie van dit WOZ-taxatierapport in Wezep bedraagt circa €225. Word je in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen, maar een plafond van €242.

Taxateurs in de regio vergelijken
In de tabel hieronder check je taxateurs en makelaars in Wezep die je kunnen helpen aan een uitgebreid taxatierapport om de WOZ beschikking te veranderen. Zoek ook vastgoedadviseurs in de omgeving zoals in Doornspijk, t Harde, Noordeinde, Hulshorst en Vierhouten.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Wat is de WOZ-waarde?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woningbezitter ontvangt jaarlijks de welbekende aanslag in de bus. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor berekening van de heffingen. De WOZ 2024 is een indicatie van de verkoopprijs van je woning op 1 januari 2023 en wordt gecalculeerd a.d.h.v. thema’s als: grootte, type woning, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, ligging en vaak drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt.

Wat is een WOZ-beschikking?
In januari, februari of maart krijg je de WOZ-beschikking in Wezep. In die rapportage lees je de actuele woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing, en afvalstoffenheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. Ook gebruik je dit voor de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Wanneer is er de OZB-belasting?
Het betreft de onroerende-zaakbelasting die woningeigenaren elk jaar weer opnieuw moeten betalen. Bezit jij een woning? In dat geval krijg je aan het begin van het jaar een gecombineerde aanslag (in de eerste maanden van het jaar). In deze aanslag staat als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,124% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Wezep. De gemiddelde betaalde ozb ligt op €348.

Hoe komt de WOZ-waarde tot stand?
De waarde komt tot stand op basis van objectieve criteria. Men kijkt naar onderdelen als: de ligging van de woning, de inhoud van de woning, onderhoudsstaat en verkoopcijfers van huizen in de omgeving dichtbij jouw woning. Het kadaster is in Nederland verantwoordelijk voor actuele woninggegevens.

Wat is het taxatieverslag, en waar vind ik het?
Wanneer je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je het aanvullende taxatieverslag opvragen. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.oldebroek.nl). In het rapport beschrijven ze actuele gegeven als: grootte van het pand, type object, bouwjaar, bijgebouwen, oppervlakte van het perceel, adresgegevens. In dit taxatieverslag vind je ook transactiecijfers van andere vergelijkbare woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Wezep?
Het bezwaar maken moet in een periode van 6 weken na de dagtekening van de WOZ-beschikking. Vraag het taxatieverslag op (via DigiD) en onderzoek of de getoonde huizen in de wijken in hoofdlijnen hetzelfde zijn als jouw huis. Wil je dan toch de WOZ-waarde verlagen? Dien dan een bezwaarschrift in bij de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief of maak gebruik van de diensten van een taxeur of juridisch specialist.

Waarom moet ik bezwaar maken?
Als je meent dat de WOZ niet juist is dan kun jij hiertegen bezwaar maken. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de gemeente de waarde bijstelt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder belasting. Opmerking: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je een goede afweging maken. Kopers letten vaak extra goed op de WOZ-waarde om te bepalen wat ze gaan bieden. Een lagere waardering onroerende zaken in Wezep maakt je woning bij verkoop minder waardevol.

Plaats een reactie