WOZ bezwaar Medemblik

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je jaarlijks aan het begin van het jaar de nieuwe WOZ-waarde. Onder WOZ verstaan we: een inschatting van de waarde van een pand door de gemeente. Op basis van deze woningwaarde allerlei belastingen berekend Zoals de jaarlijkse OZB maar ook het eigenwoningforfait. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Medemblik? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies de regelgeving.

 • De gemeente Medemblik komt elk jaar met een indicatie van de waarde van onroerende zaken.
 • Door gebruik te maken van deze huizenprijs worden er diverse gemeentelijke belastingen bepaald.
 • Het is aan te raden hier goed naar te kijken zodat je niet een onnodig hoog bedrag aan belastingen kwijt bent.
 • De WOZ-beschikking die je in januari, februari of maart van 2024 krijgt is een indicatie van de woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Als je kunt aantonen dat de WOZ niet klopt dan kun jij bezwaar maken. De maximaal termijn om dit te doen is 6 weken na datum van de beschikking.
 • Je kunt zelf een bezwaarschrift indienen, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Let er goed op dat dit wel een no-cure-no-pay bureau is.

WOZ waarde Medemblik 2024

Elke woningeigenaar krijgt een WOZ-beschikking. Info aanvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de verschillende woonlasten in de gemeente? In de onderstaande tabel verstrekken we een samenvatting van de hedendaagse woonlasten in Medemblik (uitgegaan van een meerpersoonshuishouden). Op deze website vind je ook meer informatie over WOZ belastingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
Netnummer0227 (+31227)
Gemiddelde WOZ-waarde€267.000
OZB-tarief woningen0,0814%
Gemiddeld betaalde OZB€217
Rioolheffing€206
Afvalstoffenheffing€340
Totale woonlasten€763
Overzicht met gemiddelde WOZ, OZB en gemeentelijke heffingen in Medemblik.

Berekening: je bent eigenaar van een woning in de gemeente Medemblik. De WOZ-waarde die daarbij hoort ligt op €291.000. De onroerendezaakbelasting is in dit geval €291.000 x 0,0814% = €237.

Moeiteloos bezwaar tegen een hoge WOZ maken?

Start met de bezwaarcheck en bespaar direct

Bezwaar maken WOZ: hoe regel ik dat?

Word jij geconfronteerd met een te hoge WOZ-waarde in Medemblik? Je kunt dan bezwaar maken. Men heeft hiervoor zo’n 1,5 maand de tijd, gerekend vanaf de datum die je op de beschikking ziet staan. In het 5-stappenplan hieronder duiden we hoe WOZ aanvechten in Medemblik aangevlogen dient te worden.

De WOZ-waarde verlagen in 5 stappen

 1. De beschikking bekijken

  Het aanslagbiljet met gemeentelijke heffingen krijg je aan het begin van elk jaar. Of ga even naar wozwaardeloket.nl (van de Rijksoverheid) om te checken of de waarde al ingevoerd is. Je kunt daar ook de waarde van de afgelopen jaren inzien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het eenvoudige taxatierapport bekijk je in het digitale WOZ-loket Medemblik. Gewoonlijk is een geldige DigiD inlog noodzakelijk. Het document bevat kenmerken die van belang zijn voor de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Controle marktprijs

  Weeg af of de waarde correct is. De heffingsambtenaar kijkt onder andere naar drie vergelijkbare koopsommen van woningen in de buurt. Ga na of deze huizen dezelfde kenmerken hebben van jouw huis, of dat ze heel andere kenmerken hebben. Een reden kan zijn dat ze gemoderniseerd zijn of als er sprake is van betonrot.

 4. Maak bezwaar

  Het maken van het bezwaar moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Zorg voor de juiste argumentatie, eventueel met een alternatieve taxatie. Om je snel op te weg te helpen zijn online verschillende voorbeeldbrieven te vinden. Steeds vaker volstaat soms al een telefoontje.

 5. Behandeltermijn en reactie gemeente

  De heffingsambtenaar van de gemeente heeft tot het einde van het kalenderjaar de tijd om uitspraak te doen. Vind jij de uitspraak onterecht? Dan is de weg naar de rechtbank mogelijk middels een hoger beroep met een advocaat.

Mijn WOZ-waarde checken

Nieuwsgierig naar de vastgestelde WOZ-waarde van 2024?Deze kan je gratis inzien via het WOZ-waardeloket van de overheid. Hier kun je elke woning opzoeken. Je ziet hier ook de kenmerken van de woning en de waarde van de afgelopen jaren. De marktprijs van onroerende zaken is voor alle Nederlanders te bekijken. In het gemeentelijke taxatieverslag kun je vinden op welke manier deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport kun je opvragen bij je gemeente. In het onderstaande overzicht is de gemiddelde woningwaarde te bekijken van de afgelopen periode.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€267.00011,7%
2019€239.0007,7%
2018€222.0001,8%
2017€218.0001,9%
2016€214.0000,9%
2015€212.000
Gemiddelde WOZ-waarde in de gemeente Medemblik.

Ja, ik wil een lagere woningwaarde

Maak direct gratis online bezwaar

woz-waarde-medemblik-1671

Woningtaxatie in Medemblik

Wil jij een verlaging van de WOZ-waarde? Je hebt dan het recht om bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift WOZ Medemblik kan je nog sterker maken met een erkend taxatierapport. Aan de hand van een WOZ contra taxatie wordt het steeds aannemelijker om gelijk te krijgen. Het is een uitstekend bewijs dat jouw huis minder / meer waard is dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Medemblik ligt rond de €235. Wordt het bezwaar gegrond verklaard, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Er bestaat een vergoeding voor het indienen van een taxatierapport (maximaal €242).

Contactgegevens van taxateur in de regio
In de volgende tabel bekijk je taxateurs en makelaars in Medemblik die je mogelijk kunnen helpen met een taxatierapport om de WOZ aan te passen. Of klik door voor vastgoedadviseurs in naburige plaatsen zoals Koggenland, Stede Broec, Enkhuizen, Wormerland en Zaanstad.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

FAQ – veelgestelde vragen

Wat wordt bedoeld met de WOZ-waarde?
Met WOZ bedoelen we de wet Waardering Onroerende Zaken. Elke huiseigenaar krijgt jaarlijks een aanslagbiljet toegestuurd. De gemeente stelt hiervoor jaarlijks een nieuw taxatierapport op. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de inschatting van de waarde van jouw woning op 1 januari 2023 en wordt berekend a.d.h.v. feiten als: bijgebouwen, ligging, bouwjaar, grootte, onderhoudsniveau, oppervlakte en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waar vind ik de WOZ-beschikking?
Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking in Medemblik. In die rapportage lees je de huidige woningwaarde en de jaarlijkse gemeentelijke belastingen zoals bijvoorbeeld onroerendezaakbelasting (ozb) en afval / riool bijdrage. Het waterschap rekent ook met deze gegevens. Tevens is dit van toepassing op de aangifte inkomstenbelasting (IB) / eigenwoningforfait.

Wat is de OZB-belasting?
Hier gaat het om de onroerende-zaakbelasting die gemeenten opleggen aan huiseigenaren. Bezit jij een woning? Dan kun je jaarlijks een gecombineerde-aanslag verwachten (in de eerste maanden van het jaar). Daar tref je de OZB-heffing (totale kosten). In 2024 betaal je 0,0814% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Medemblik. Gemiddeld betaal hier een woningeigenaar €217.

Hoe kan ik de WOZ-waarde berekenen?
De waarde komt tot stand a.d.h.v. objectieve criteria. Zo wordt er gekeken naar thema’s zoals: de ligging van het huis, grondoppervlakte, het soort woning en referentiewoningen die recent zijn verkocht in de buurt. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Waar vind ik mijn taxatieverslag?
Zodra je een WOZ-beschikking hebt ontvangen kan je ook online het taxatieverslag downloaden. Deze kan je downloaden via het belastingloket van de gemeente (www.medemblik.nl). In het taxatieverslag beschrijven ze actuele gegeven als: bouwjaar, type object, bijgebouwen, adresgegevens, kadastrale gegevens, grootte van het pand. In het taxatieverslag vind je ook prijzen van andere vergelijkbare woningen die rond de peildatum van eigenaar zijn gewisseld.

Hoe moet ik bezwaar indienen tegen een te hoge WOZ-waarde in Medemblik?
Bezwaar maken kan in een termijn van 1,5 maand na de datum van het aanslagbiljet. Doorzoek het taxatieverslag online en weeg af of de referentiewoningen in de wijken vergelijkbaar zijn met jouw woning. Blijkt dat de WOZ-waarde niet klopt? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente, inclusief argumenten. Je kunt dit eenvoudig zelf doen middels onze voorbeeldbrief of schakel een juridisch specialist in.

Wanneer is het slim om bezwaar te maken?
Als je van mening bent dat de verwachte WOZ van je huis niet klopt dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Naar aanleiding van de procedure kan het zijn dat de waarde naar beneden wordt bijgesteld. Dit zorgt weer voor lagere (gemeentelijke) belastingen. Let goed op: ga je jouw woning verkopen? Dan spelen er meer belangen. Geïnteresseerden hechten veel waarde aan de WOZ-waarde , aangezien dit een afspiegeling is van de reële prijs. Een lagere waardering onroerende zaken in Medemblik zorgt ervoor dat een huis in potentie minder zal opbrengen.

 • WOZ bezwaar Twisk
 • WOZ bezwaar Oostwoud
 • WOZ bezwaar Midwoud
 • WOZ bezwaar Zwaagdijk-Oost
 • WOZ bezwaar Zwaagdijk-West
 • WOZ bezwaar Wognum
 • WOZ bezwaar Nibbixwoud
 • WOZ bezwaar Hauwert
 • WOZ bezwaar Wervershoof
 • WOZ bezwaar Andijk
 • WOZ bezwaar Benningbroek
 • WOZ bezwaar Sijbekarspel
 • WOZ bezwaar Abbekerk
 • WOZ bezwaar Lambertschaag
 • WOZ bezwaar Opperdoes
 • Plaats een reactie