WOZ bezwaar Loosdrecht

> Direct bezwaar maken

Als bezitter van een woning of bedrijfspand ontvang je in het eerste kwartaal van het jaar de jaarlijkse beschikking met daarop de WOZ-waarde. Met WOZ wordt bedoeld: een verwachte marktwaarde van een woning. Aan de hand van deze woningwaarde kunnen diverse heffingen worden berekend zoals natuurlijk de OZB maar ook bij de IB, eigenwoningforfait en voor erf- en schenkbelasting. Is de woningwaarde te hoog en ga je bezwaar maken tegen de WOZ-waarde in Loosdrecht? Op wozwaardespecialist.nl vertellen we je precies welke opties je hebt.

 • De gemeente Wijdemeren raamt ieder jaar de waarde van jouw woning.
 • Middels deze huizenprijs worden verschillende belastingen berekend.
 • Je doet er goed aan om dit te checken zodat je niet teveel betaalt aan de gemeente.
 • De WOZ-beschikking die je begin 2024 krijgt is de geschatte woningwaarde op peildatum 1 januari 2023.
 • Wanneer je het gevoel hebt dat de WOZ te hoog (of te laag is) dan kun jij een bezwaarschrift schrijven en indienen. Dit moet kenbaar gemaakt worden binnen 6 weken na datum van de beschikking.
 • Men kan eenvoudig online bezwaar maken, maar er zijn ook juristen die dit kunnen oplossen. Kies bij voorkeur voor een no-cure-no-pay bureau.

WOZ waarde Loosdrecht 2024

Elk jaar ontvang je een WOZ-beschikking. Informatie opvragen over de gemiddelde WOZ-waarde en de hoogte van diverse gemeentelijke heffingen? In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de verschillende woonlasten in Loosdrecht (waarbij we inzoomen op een meerpersoonshuishouden). Daarnaast kan je ook meer info vinden over Nieuws over de WOZ-waarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gemiddelde WOZ-waarde€414.000
OZB-tarief woningen0,1174%
Gemiddeld betaalde OZB€486
Rioolheffing€270
Afvalstoffenheffing€285
Totale woonlasten€1041
Weergave van OZB, gemiddelde WOZ en gemeentelijke heffingen in Loosdrecht.

Voorbeeld: je woont in een koophuis in de gemeente Wijdemeren. De gemeente heeft een WOZ-waarde berekent van €248.000. Je betaalt dan aan onroerendezaakbelasting €248.000 x 0,1174% = €291.

Direct een bezwaarschrift indienen?

Start met de gratis check en neem direct actie

Bezwaar maken WOZ: informatie en uitleg

Te maken met een te hoge WOZ-waarde in Loosdrecht? Dan kan je vrij eenvoudig een bezwaar indienen. Doe dit altijd binnen 1,5 maand, gerekend vanaf de dag dat je de beschikking hebt ontvangen. In het bijgaande vijfstappenplan verduidelijken we hoe WOZ aanvechten in Loosdrecht aangevlogen dient te worden.

Een lagere WOZ-waarde bedingen in 5 stappen

 1. Wacht de beschikking af

  Het aanslagbiljet van de gemeente ontvang je doorgaans in het eerste kwartaal. Of surf naar wozwaardeloket.nl om te zien of de waarde van jouw woning al publiekelijk is. Ook de geschiedenis van de laatste jaren is in te zien.

 2. Taxatieverslag openen

  Het taxatierapport vind je door in te loggen op het WOZ-loket Loosdrecht. Over het algemeen kan dit alleen met DigiD. Deze documentatie is de basis van de vastgestelde WOZ-waarde.

 3. Evalueer verkoopprijs

  Evalueer of de waardering te hoog is. De heffingsambtenaar vergelijkt jouw huis met 1 of meer vergelijkbare woningen. Evalueer of deze objecten inderdaad vergelijkbaar zijn, of dat je eigenlijk niet mag vergelijken met jouw eigen huis. Dat geeft vaak te maken met het feit dat ze een gunstige ligging hebben of omdat jouw woning een slechte staat van onderhoud heeft.

 4. Dien uw bezwaarschrift in

  Een bezwaarschrift indienen bij de gemeente moet je 6 weken na de datum van het aanslagbiljet opsturen. Gebruik heldere en goede argumenten en vul het eventueel aan met een alternatieve taxatie. Voor het gemak kun je de handige voorbeeldbrief gebruiken. Soms kan je ook bellen met de gemeente.

 5. Inhoudelijke toelichting gemeente

  De gemeente heeft tot het einde van het jaar waarin het bezwaar is ingediend de optie om het bezwaar af te keuren. Ben je het oneens? Dan kun je in beroep gaan tegen de uitspraak met een advocaat.

Actuele WOZ-waarde checken

Wil je weten wat jouw huidige WOZ-waarde 2024 is? Je kunt dit dan bekijken via https://www.wozwaardeloket.nl. Daar is iedere openbare woning op te zoeken. Je vindt daar direct ook de vastgestelde waardes van de laatste paar jaar. De verwachte tarieven van onroerende zaken is inzichtelijk voor iedereen. In het taxatieverslag dat kan worden opgevraagd vind je meer details over hoe deze waardes zijn gecalculeerd. Dit WOZ-rapport staat klaar in je mijnoverheid account. In het onderstaande overzicht vergelijk je de gemiddelde woningwaardes van de afgelopen jaren.

JaartalGemiddelde WOZ% verandering
2020€414.0007,8%
2019€384.0009,7%
2018€350.0006,4%
2017€329.0001,2%
2016€325.0001,6%
2015€320.000
Historische ontwikkeling WOZ-waarde gemeente Wijdemeren.

Ja, ik wil bezwaar indienen tegen mijn WOZ

Verlaag gratis de waarde van jouw woning

woz-waarde-loosdrecht-1231

Woningtaxatie in Loosdrecht

Vind jij de WOZ-waarde die is vastgesteld niet realistisch? Dan kun je een bezwaarprocedure starten. Dit bezwaarschrift WOZ Loosdrecht kan je extra kracht bijzetten met een uitgebreid taxatierapport. Met deze WOZ contra taxatie heb je serieus kans dat je verzoek wordt goedgekeurd. Het is namelijk een heel overtuigend bewijs dat het huis een minder hoge marktwaarde heeft dan de gemeente aangeeft. De prijs van een WOZ-taxatierapport in Loosdrecht bedraagt circa €200. Wordt jij in het gelijk gesteld, en stellen ze de WOZ-waarde bij? Dan kun jij de kosten van dit taxatierapport terugvorderen (dit ligt maximaal op €242).

Vind een taxateur in de buurt
In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Loosdrecht die jou kunnen ondersteunen met een vakkundig taxatierapport om een betere WOZ af te dwingen. Vergelijk ook vastgoedadviseurs in omliggende plekken zoals Ouderkerk aan de Amstel, Lijnden, Badhoevedorp, Halfweg en Zwanenburg.

Geen taxatiebedrijven gevonden! Meld jouw bedrijf aan
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk hier de FAQ met veelgestelde vragen

De WOZ waarde: wat is dat?
WOZ staat voor wet Waardering Onroerende Zaken. Elke woning of bedrijfspand ontvangt jaarlijks zo’n aanslagbiljet. De waarde voor 2024 is gebaseerd op de marktwaarde op 1 januari 2023. Deze WOZ-waarde geldt als input voor o.a. de IB, OZB en eigenwoningforfait. De WOZ 2024 is de verwachte marktprijs van een object op 1 januari 2023 en wordt bepaald door kenmerken als: grootte, ligging, oppervlakte, onderhoudsniveau, bouwjaar, bijgebouwen en de verkoopbedragen van vergelijkbare huizen rond de peildatum.

Waarom ontvang ik een WOZ-beschikking?
Doorgaans ontvang je januari of februari de WOZ-beschikking in Loosdrecht. In dit document tref je de huidige woningwaarde en de periodieke gemeentelijke belastingen zoals de welbekende onroerendezaakbelasting (ozb), maar ook bijvoorbeelde de afvalstoffen- en rioolheffing. Ook het waterschap gebruikt deze gegeven. De beschikking speelt ook een rol bij de IB (aangifte inkomstenbelasting) voor eigenwoningforfait.

Hoe bereken ik de OZB-belasting?
Dit staat voor de onroerende-zaakbelasting die huiseigenaren jaarlijks betalen aan de gemeente. Ben jij eigenaar van een huis? Houd dan rekening met de jaarlijkse gecombineerde-aanslag (begin van het jaar). Je treft hierin als grootste kostenpost de OZB-heffing. In 2024 betaal je 0,1174% over de WOZ waarde aan OZB belasting in Loosdrecht. Een huizeneigenaar betaalt hier gemiddeld €486.

Hoe bepalen gemeenten de WOZ-waarde?
De waarde wordt vastgesteld d.m.v. beschikbare data. Men kijkt naar zaken zoals: plek van de woning, hoe groot de woning is (oppervlakte), het soort woning en verkoopcijfers van huizen in de omgeving rondom je huis. Via de websites van het kadaster bekijk je ook eenvoudig erkende woninggegevens.

Hoe kan ik het taxatieverslag opvragen?
Wanneer je de aanslag van de gemeente binnen hebt gekregen staat er ook een taxatieverslag voor je klaar. Deze kan je bekijken via het belastingloket van de gemeente (www.wijdemeren.nl). In het rapport vermelden ze relevante details zoals: bijgebouwen, type object, kadastrale gegevens, bouwjaar, oppervlakte van het perceel, grootte van het pand. In dit taxatieverslag bekijk je ook marktprijzen van soortgelijke woningen die die rond 1 januari vorig jaar (de waardepeildatum) zijn verkocht.

Hoe maak ik bezwaar tegen een te hoge WOZ-waarde in Loosdrecht?
Het indienen van het bezwaar moet in een periode van 1,5 maand na ontvangst van de beschikking. Neem het taxatieverslag goed door en evalueer of deze woningen in de wijken inderdaad vergelijkbaar zijn. Vind je de WOZ-waarde aan de hoge kant? Verstuur dan het bezwaarschrift gelijk naar de gemeente (uiteraard met goede argumenten). Daarvoor is er een speciale voorbeeldbrief , bel even met de gemeente of schakel een juridisch specialist in.

Waarom moet ik een bezwaar indienen?
Als je het vermoeden hebt dat de WOZ niet juist is dan kun jij bezwaar maken. Het effect van het bezwaar is doorgaans dat de waarde wordt verminderd. Je betaalt dan minder OZB en andere (gemeentelijke) belastingen. Goed om te weten: wil jij binnenkort gaan verhuizen en verkopen? Dan moet je extra goed nadenken. Woningzoekers checken doorgaans eerst de WOZ-waarde, want dit heeft invloed op het bod dat zij uitbrengen. Een lagere waardering onroerende zaken in Loosdrecht kan de verkoopkansen verkleinen.

Plaats een reactie